Hoppa till huvudinnehåll

JA eller NEJ till könsneutral äktenskapslag?

Med en rösts marginal satte lagutskottet nyligen tummen ner för medborgarinitiativet för en könsneutral äktenskapslag. Utskottet beslutade med rösterna 9 mot 8 att den nuvarande lagen kvarstår. Medborgarinitiativet går nu till stora salen. På fredag röstar riksdagen om den könsneutrala äktenskapslagen. Omröstningen kan bli en rysare. Det visar en enkät som Yle Uutiset gjort bland riksdagsledamöterna.

Också Obs debatt pejlar stämningarna bland riksdagsledamöterna. Vi har frågat samtliga riksdagsledamöter som finns på Twitter om de säger JA eller NEJ till en könsneutral äktenskapslagstiftning.

Hoppa över Twitterpostning

Hur riksdagsledamöterna svarar sammanställs här på Twitterbloggen. Bloggen uppdateras kontinuerligt fram till omröstningen i riksdagen på fredag. Diskussionen går också att följa på hashtaggen #yleobs.

JA

Hoppa över Twitterpostning

NEJ

Hoppa över Twitterpostning

På torsdag kl 19.55 diskuteras den könsneutrala äktenskapslagstiftningen i Obs debatt på Yle Fem. I debatten deltar socialdemokraternas partisekreterare Reijo Paananen, teologie magister Stig Kankkonen (sfp) och Anna Moring, projektchef för Alla familjers Finland. Direktsändningen kan kommenteras på Twitter under hashtaggen #yleobs

Stay tuned.

Läs också:
Säger din riksdagsledamot ja eller nej till könsneutral äktenskapslag?

Läs också