Hoppa till huvudinnehåll

Talaja avgjorde i Esbo - Lassilas svit bröts i Åbo

Roope Talaja sköt segermålet mot Kärpät.
Roope Talaja sköt segermålet mot Kärpät. Roope Talaja sköt segermålet mot Kärpät. Bild: Str / Lehtikuva roope talaja

Teemu Lassila lyckades inte skriva ett nytt stycke ligahistoria då SaiPas Ville Koho överlistade TPS-målvakten efter knappa 16 minuters spel. Lassila höll sitt mål rent i 230 minuters och 15 sekunder.

Det innebär att före detta TPS-målvakten Kimmo Lecklin fick behålla sin rekordnotering på 259 minuter och 28 sekunder från säsongen 1997-98. Trots att TPS förlorade matchen med 0-1 mot Villmanstrandlaget så kan Teemu Lassila glädjas över att han passerade Tim Thomas och är nu tvåa i statistiken efter Lecklin.

Ville Hämäläinen stod för gästernas andra mål tre minuter före fulltid och SaiPa åkte iväg med poängen med siffrorna 2-0.

Talaja Blues hjälte - Sport vann borta

I Esbo bjöds det på stor dramatik i matchen mellan Blues och Kärpät. Juha-Pekka Haataja gav gästerna planenligt ledningen i öppningsperioden men under matchens sista minut var det hemmalaget som fick fira.

Med 22 sekunder kvar av ordinarie speltid utjämnade Siim Liivik då Blues plockat ut sin målvakt Eetu Laurikainen. Matchen var på väg mot förlängning då Roope Talaja vid tiden 59.57 överlistade Tomi Karhunen och Blues vann med 2-1.

Sport lyckades i Raumo knipa säsongens andra bortaseger, den här gången efter straffar. Lukko fick ge sig med 3-4 då backen Oskari Manninen satte segermålet för Sport. Lukko åkte därmed på sin fjärde raka förlust.

Även Tappara fortsätter att förlora. Laget spelade sin sjätte raka match utan seger då HPK vann i Tavastehus efter förlängning. Petteri Nikkilä stoppade matchuret vid tiden 61.23.

HIFK vände ett 2-3 underläge hemma mot Pelicans till seger med 6-3.

Omgångens resultat:
TPS-SaiPa 0-2
Blues-Kärpät 2-1
Lukko-Sport 3-4 eft. str.
HIFK-Pelicans 6-3
HPK-Tappara 3-2 eft. förl.
Ilves-KalPa 1-3
JYP-Ässät 2-1

Läs också