Hoppa till huvudinnehåll

Borgå stad friar till närvårdare och sjukskötare

Borgå stad försöker locka nya närvårdare och sjukskötare
Borgå stad informerar om hur det är att jobba som närvårdare eller sjukskötare i staden Borgå stad försöker locka nya närvårdare och sjukskötare Bild: Yle/Sune Bergström rekrytering

Vill du ha jobb i framtiden – bli närvårdare. Borgå stad vill locka intresserade till sina olika enheter.

Stadens tjänster för äldre personer och handikappade har informerat sjukvårdsstuderande och andra som vill ha kortare eller längre vikariat. Behovet av inhoppare och vikarier är nämligen konstant i Borgå.

Det behövs närvårdare och sjukskötare inom hemvården, servicehusen, åldringshemmen och dagvården. Det kan vara korttidsjobb, längre vikariat och inhoppare för t.ex. jul och sommar. Borgå stad har en resurspool dit intresserade kan anmäla sig.

Emilia Sandell är närvårdare vid Ebbo åldringshem. Hon säger att hennes jobb är både fysiskt och psykiskt tungt. Fördelarna med jobbet är att man får känna en massa olika människor.

Emilia säger att hon tycker om att jobba med människor och att göra dem glada. I sitt jobb har hon varje dag möjlighet att hjälpa människor och att ge någonting till samhället.

- Genom att lära känna de här människorna lär jag mig själv också om vilka yrken de har haft och vilka livsöden.

När man arbetar med mycket gamla människor, blir man påmind om sin egen ålderdom. Emilia resonerar ändå att dit skall vi alla.
Borgå stads rekryteringshemsidor