Hoppa till huvudinnehåll

Detta händer onsdag 26 november

ECB:s chefdirektör Mario Draghi
Super Mario är här! Europeiska centralbankens chef, italienaren Mario Draghi, även kallad Super Mario, besöker Finland. ECB:s chefdirektör Mario Draghi Bild: EPA/ARNE DEDERT ecb-chef

I dag är det onsdagen den 26 november. Här kommer ett axplock från dagens agenda.

  • Världens åttonde mest inflytelserika person, enligt tidskriften Forbes, inleder i dag sitt Finlandsbesök. Det handlar om Europeiska centralbanken ECB:s chef Mario Draghi, som bland annat ska träffa statsminister Alexander Stubb. Draghi kommer på inbjudan av chefdirektör Erkki Liikanen vid Finland Bank
  • Ryssland som granne. Framtidsutskottets Rysslandsrapport "Russia as a Neighbour" har blivit färdig. Forskaren Hanna Smith vid Alexanderinstitutet vid Helsingfors universitet berättar om rapporten.
  • Ukrainakrisen och utökad militär aktivitet i Östersjön har aktualiserat en ny säkerhets- och försvarspolitisk diskussion. På Hanaholmen i Esbo diskuteras svensk-finskt försvars- och säkerhetspolitiskt samarbete med bland annat försvarsminister Carl Haglund som talare. Var går gränserna för det bilaterala försvarssamarbetet?
  • Den är 70 år gammal, 22 meter lång, väger 4000 kg och är uppvuxen i Moisio. Nationens kändaste julgran anländer till Åbo och intar sin traditionella plats utanför Åbo domkyrka. Ljusen i granen tänds först på lördag.
  • Trivs vi bättre på jobbet än förr? Statistikcentralens rapport om arbetsförhållandena i Finland tar upp bland annat fysiska, psykiska och sociala arbetsmiljöfrågor.
  • De finländska miljö- och utvecklingsorganisationerna publicerar sina målsättningar inför FN:s klimatmöte i Lima, som äger rum i början av december.
  • Ensam är inte alltid stark. Slutseminariet för projektet gemensamt ansvar för de unga tar upp ensamhet bland ungdomar och hur man ska handskas med den. Undervisningsminister Krista Kiuru inleder.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes