Hoppa till huvudinnehåll

Honkamålvakt klar för IFK

IFK Mariehamn firar fullträff.
IFK Mariehamn värvar målvakt. IFK Mariehamn firar fullträff. Bild: Yle/Antti Koivukangas ifk mariehamn

IFK Mariehamn presenterade på onsdag sitt första nyförvärv för inkommande ligasäsong. FC Honkas målvakt Valter Viitala ansluter sig till truppen med ett ettårigt kontrakt.

Förra säsongen spelade Viitala 15 ligamatcher för Honka. Han har representerat en rad ungdomslandslag och t.ex. samlat på sig tio stycken U-21 landskamper. IFK Mariehamn har varit på jakt efter en målvakt i och med att Simon Nurme avslutade sin karriär.

Hoppa över Twitterpostning

- Med Otso (Virtanen) och Walter har vi nu två riktigt bra målvakter som är tidigt i karriären och som vi förhoppningsvis kan jobba långsiktigt med om det inte rent av går så att de utvecklas så mycket hos oss att de går vidare till proffsliv i utländska ligor. Vi tror att Otso och Walter kan sparra och utveckla varandra riktigt bra framöver och ha en hård och jämn kamp om förstamålvaktsposten i laget, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson på klubbens webbplats.

I och med rekryteringen av Viitala har IFK nu sin målvaktsbesättning komplett inför inkommande säsong i och med att också ålänningen Marc Nordqvist sedan tidigare kontrakterats.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport