Hoppa till huvudinnehåll

Myrbacka ska få tätare centrum

Myrbacka
Här får byggbolagen planera in bostäder och affärsfastigheter i Vanda stads planeringstävling. Myrbacka Bild: YLE/Helena von Alfthan Vanda,myyrmanni

Parkeringsplatsen utanför Myrbackahuset ska bort. Vanda stad har utlyst en planeringstävling för Myrbacka centrum.

Tävlingsdeltagarna får föreslå allt från bostäder till kontor och hotell för området.

Stadsdelen Myrbacka ska få ett tätare stadscentrum, och den stora parkeringsplatsen utanför Myrbackahuset och köpcentret Myyrmanni ska stryka på foten. Förutom parkeringsplatsen är också Pålsby park en del av planeringsområdet.

Staden har utlyst en planeringstävling för området, och vinnaren i tävlingen ska förbinda sig till att köpa den 2,5 hektar stora tomten. Det var meningen att ett stort snabbköp skulle byggas på parkeringsplatsen, men affärskedjan HOK Elanto drog sig ur projektet. Vanda stad hoppas nu på att hitta ett byggbolag som skulle köpa tomten.

Om det byggs bostadshus i centrum av Myrbacka ska husen ha affärer och restauranger i bottenvåningen, men enligt tävlingsreglerna är det också möjligt att bygga kontor eller hotell. Det finns ingen begränsning på antalet våningar husen ska ha.

Läs också