Hoppa till huvudinnehåll

Nytt anbud till markägare i tvisten om cykelväg i Sjundeå

En planerad lättrafikled i Sjundeå
Här tar gång- och cykelvägen slut i dag, men kommunen vill köpa marken och förlänga leden. En planerad lättrafikled i Sjundeå lättrafikled

Sjundeå kommun försöker på nytt få en lösning om en planerad gång- och cykelväg mellan Hagaområdet och Sjundeå station. Nu erbjuder kommunen markägaren pengar och mark i utbyte mot en bit av tomten.

Det handlar om en stump på några meter som kommunen och en markägare tvistar om.

Kommunen har i många år försökt få till stånd en gång- och cykelväg som snabbt skulle förbinda Hagaområdet och stationen, men kommunen och markägaren har inte kommit överens i frågan.

I måndags (24.11) skulle kommunstyrelsen behandla ett förslag om att gå in för servitutsförrättning för att få markstumpen. Det kan man enligt lagen göra utan markägarens samtycke om det behövs en vägförbindelse inom ett detaljplaneområde.

Ärendet drogs ändå bort från listan.

På tisdagen (25.11) tog tekniska nämnden över ärendet och beslutade erbjuda markägaren 5 000 euro samt annan mark i utbyte mot marken där vägen ska dras.

Om man ändå inte kommer överens så kan det bli aktuellt med servitutsförrättning, säger ordföranden Rabbe Dahlqvist från SFP.

De grönas representant i nämnden, Eljas Rahikainen, anmälde avvikande åsikt mot hur ärendet har skötts i kommunen.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland