Hoppa till huvudinnehåll

Intensivvården på Kiuru fick erkännande

Centralsjukhuset i Karleby. Bild: YLE/Ida-Maria Björkqvist möcs

Intensivvårdsavdelningen på Mellersta Österbottens centralsjukhus, Kiuru, fick ett erkännande från Finlands intensivvårdskonsortium.

Intensivvårdsavdelningen fick ett diplom för konsekvent förbättring av resultaten. Diplomet togs emot av avdelningsöverläkare Tadeusz Kaminski på konsortiets 20-årsfest i Helsingfors den 10 oktober 2014.

Sjukhusens intensivvård bedöms enligt Intensium-kvalitetsindexet där man beaktar patientval, antalet högriskpatienter på avdelningen, dödlighet under intensiv-vården och efter den, samt vårdtid och vårdens kostnader. Metoden är i bruk på alla universitets- och centralsjukhus i Finland och även allmänt i Europa.

- Diplomet är en stor ära för vår lilla avdelning. Det är speciellt viktig för dem som utför det kliniska arbetet och visar att även en liten avdelning kan nå goda resultat, säger Tadeusz Kaminski.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten