Hoppa till huvudinnehåll

SaiPa och Lukko vände mäktigt

roope talaja och simon backman
SaiPas Simon Backman har kört över Blues Roope Talaja. roope talaja och simon backman Bild: Str / Lehtikuva roope talaja

I toppmötet mellan KalPa och Lukko ledde tabellettan KalPa med 2-0 inför tredje perioden. Inom loppet av bara fem minuter vände Lukko ändå och åkte hem med full pott. I Esbo stod SaiPa för en minst lika imponerande vändning.

Lukko som förlorat sina fyra senaste matcher var på god väg till en femte rak förlust. Med tio minuter kvar av matchen vaknade ändå Raumolaget och plötsligt var ställningen 3-2 till Lukko som efter segern ligger en poäng efter JYP på tredje plats i tabellen.

I ligans bottenmöte i Esbo var Blues försprång till SaiPa 3-0 vid den sista pausen, men liksom Lukko lyckades också SaiPa slå till med tre fullträffar under de tio sista minuterna i den tredje perioden. Till slut avgjordes segraren med straffar där SaiPas David Mcintyre fullbordade vändningen.

Resultat:
Blues - SaiPa 3-4 efter straffar
KalPa - Lukko 2-3
Kärpät - HPK 5-2
Sport - Pelicans 1-2 förl.

Tabellen på liiga.fi

Läs också