Hoppa till huvudinnehåll

På resande not: vilket blir finalens andra par?

Ami Aspelund, Ted Forsström
Ami Aspelund och Ted Forsström Ami Aspelund, Ted Forsström Bild: Yle på resande not

En plats finns kvar i finalen av På resande not. Den här veckans match avgör om Ami Aspelund och Ted Forsström tar platsen eller om det blir Sanna Tahvanainen och Max Bremer.

Tävla hemma tillsammans med På resande not!

Det kan du göra med hjälp av denna svarsblankett. Vem får flest poäng hemma i soffan?

Lycka till!

Ami Aspelund och Ted Forsström vann sin kvalgrupp - inte minst tack vare att de två gånger tagit full pott i 12-poängsfrågan - och har visat sig besitta kunskaper om så skilda ämnen som bärnsten, pastasorter och Abba-låtar.

Sanna Tahvanainen, Max Bremer
Sanna Tahvanainen och Max Bremer Sanna Tahvanainen, Max Bremer Bild: Yle på resande not
Sanna Tahvanainen och Max Bremer inledde säsongen starkt men fick sedan hård konkurrens och blev grupptvåa med smal marginal. Deras starka sida har föga förvånande visat sig vara litteratur, men även när det varit hästar eller paella på programmet har poängen rasat in.
Alan Parry
Alan Parry Alan Parry Bild: Yle på resande not
Det laget som vinner veckans match får möta Jeanette Björkqvist och Maria Wetterstrand i finalen 20 december medan förloraren får gå bronsmatch mot Monika Fagerholm och Alfons Röblom en vecka tidigare.

Lagen leds i vanlig ordning rätt eller fel av arkivklipp från Eurovision Song Contest. Dessutom bjuder trubaduren Alan Parry på egna versioner av två eurovisionsklassiker. Se en intervju med Alan Parry här.

På resande not sänds på Yle Fem lördagar kl 21:00, repris söndag kl 15:45
Sänds även i TV Finland söndag kl 15:25 CET

Läs också