Hoppa till huvudinnehåll

”Niskanen vill vara bäst i världen”

Efter en paus på 18 år vann en finländsk herråkare äntligen en världscuptävling på hemmaplan. Iivo Niskanen visade att han har det som krävs för att vara bäst i världen.

- Väntan har varit lång men Iivo Niskanen är ung och jag tror att vi har många fina år framför oss i herrskidåkning. Han är en stor talang och sedan har han en vilja som få har. Han vill vara bäst i världen, det räcker inte bara med att stå på pallen han vill vara högst upp, säger Yle Sportens expert Glenn Lindholm.

Även Sami Jauhojärvi lyckades mycket bra på 15 km och skidade i mål som trea. Efter flera år utan framgång i världscupen fick han också ta klivet upp på pallen.

- Han har haft det struligt men att han så här tidigt på säsongen är på pallen bådar gott, säger Lindholm.

På damsidan stod Krista Pärmäkoski för den bästa blåvita insatsen i Ruka då hon var sjua på 10 km klassiskt på söndagen. Just nu har Pärmäkoski ett litet försprång till Kerttu Niskanen i den inhemska toppen men Lindholm tror att den kan bli svårt att ta individuella medaljer i VM i Falun.

- De är båda bra med i matchen men det kommer att bli svårt att ta medaljer i Falun. Marit Björgen, Therese Johaug, Justyna Kowalczyk och Charlotte Kalla är lite bättre än alla andra, säger han.

I Ruka var det inte bara skidåkarna och stod för fina prestationer. Även de blåvita backhopparna visade att de kan bli att räkna med den här säsongen.

- Man gjorde en bra laginsats här och har man ett bra lag så driver man varandra framåt och jag förväntar mig att vi snart har någon som hoppar in sig bland de fem bästa, säger Lindholm.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport