Hoppa till huvudinnehåll

Lassas testar sitt kunnande i Tyskland

Fredrik Lassas
Fredrik Lassas är den här veckan i Tyskland. Fredrik Lassas Bild: Yle/Anki Karhu lassas

HJK:s lovande mittfältare Fredrik Lassas är den här veckan och provspelar med Greuther Fürth i Tyskland. 18-åringens framtidsplaner är något öppna då hans kontrakt med HJK tar slut vid årsskiftet.

Mittfältaren Lassas kom till Fürth på måndag och då Yle Sporten ringde upp honom så var det en ivrig ung man som svarade i telefonen.

- Jag har först deltagit på en träning men det är verkligen roligt att vara här. Tempot är givetvis högt och då vi spelade elva mot elva så gick det undan. Som helhet fick jag ett väldigt positivt intryck, sade Lassas som i år spelat i 14 ligamatcher för HJK.

Hans nuvarande förening HJK är som bäst på träningsläger i Malaga och förbereder sig inför den sista gruppspelsmatchen i Europa League mot Clubbe Brugge. Att Lassas skulle och träna med Greuther Fürth som ligger nia i den nästhögsta serien i Tyskland stod redan klart före HJK:s planer om ett läger i Andalusien dök upp.

- Det här var inplanerat redan sedan en tid. HJK med tränaren Mika Lehkosuo i spetsen var positivt inställda och vi fattade beslutet i samförstånd. Klart att det skulle vara trevligt att vara i Spanien men här är det också mycket bra, sade Borgåbördige Lassas som inte ville börja spekulera i var han spelar nästa säsong.

Fredrik Lassas som i år blev vald till årets unga fotbollslöfte i Finland har sedan tidigare varit och tränat utomlands med bland annat holländska Utrecht och engelska Aston Villa.

- Det här är första gången som jag är i Tyskland. Jag har stor nytta av att jag behärskar språket rätt så bra. Det verkar alla åtminstone uppskatta.

Tim Sparv spelade säsongen 2013-14 i samma klubb. Vilka reaktioner väcker hans namn där nere?

- Direkt då folk hör att jag är från Finland så lyfter de fram Tims namn. Alla tycker att han var en bra kille på alla vis. Det försvårar åtminstone inte mina chanser att hävda mig här, konstaterade Lassas som efter samtalet inledde jakten på restaurang i Fürth som ligger i norra Bayern.

Den 175 centimeter långa mittfältaren skall träna med Greuther Fürth fram till fredagen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport