Hoppa till huvudinnehåll

Esbo satsar på skolorna i nästa års budget

Rödskogs skola
I Esbo finns många skolhus som måste renoveras, Rödskogs skola är ett av dem. Rödskogs skola Bild: YLE/ Christoffer Gröhn rödskog

På onsdagen godkände stadsfullmäktige i Esbo enhälligt budgeten för 2015. Fullmäktige lade 5,5 miljoner euro till det budgetförslag som stadsdirektören gjort.

Esbofullmäktiges förhandlingskommitté hade förhandlat fram ett budgetförslag som skiljde sig från det förslag stadsdirektören gjort. Fullmäktige ville använda ytterligare 5,5 miljoner euro.

Mera pengar reserveras för utbildning och socialarbete. Fullmäktige vill bland annat ge pengar för skolgångsbiträden, eftis för skolbarnen, och äldrevård. Lite extra pengar skjuts också till för att försnabba stadsplaneringen.

Tyngdpunkten i investeringarna ska ändras så att 3,7 miljoner euro går till att renovera skolor och daghem istället för att bygga vägar.

- Egentligen är den överoptimistisk, man kan fråga sig om den kommer att hålla eller om det blir att ta lån, kommenterar fullmäktigeledamot Ulf Johansson budgeten för 2015.

Inkomstskatten i Esbo hålls på 18,0 procent.

Läs också:
Esbopartierna överens om budgeten
Det ekonomiska läget drabbar också Esbo stad
Bildningsdirektör i Esbo vill stoppa skolflytt till Rödskog

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen