Hoppa till huvudinnehåll

Gospelsång i 20 år

Medlemmar ur Baltic Gospel Singers
Maj-Britt Reinikainen, Kauko Pietikäinen och Peter Södergård Medlemmar ur Baltic Gospel Singers Bild: Yle/Nina Bergman baltic gospel singers

Det har nu gått 20 år sedan Baltic Gospel Singers grundades. Det som började som en projektkör är idag en viktig del av musiklivet på Kimitoön.


Det har varit 20 fantastiska år. Det anser Peter Södergård som i tiderna fick i uppdrag att vaska fram en kör som kunde sjunga svängiga jazzsånger och förstärka psalmsången under jazzgudstjänsterna under Baltic Jazz. Han får medhåll av Maj-Britt Reinikainen, som kom med i kören ganska tidigt, och av kauko Pietikäinen, som har varit ordförande sedan år 2000.

Under årens lopp har många sångare och musiker kommit och gått. Det som just nu gläder alla inblandade är att många ungdomar, både pojkar och flickor, verkar hitta till kören. Medlemmarna dyker troget upp till övningarna varannan söndag och då övningen kolliderar med något annat program är det oftast körövningen som prioriteras.

Baltic Gospel Singers har hunnit med många konserer under årens lopp och turnéer har det blivit åt alla väderstreck. Kören har nyligen gett ut sin fjärde skiva.

Läs också