Hoppa till huvudinnehåll

Ishockeyförbundets samarbetsförhandlingar avslutade – så här gick det

Ishockeyförbundet.
Åtta årsverken försvinner från ishockeyförbundet. Ishockeyförbundet. Bild: Lehtikuva jääkiekkoliitto

Finlands Ishockeyförbunds samarbetsförhandlingar har resulterat i att åtta årsverken försvinner. Dessutom berörs hela personalen av permitteringar i högst två veckor.

Ishockeyförbundet meddelade om samarbetsförhandlingarna för tre veckor sedan. Verkställande direktören Matti Nurminen konstaterade då att förbundet såg sig tvunget till att anpassa kostnadsstrukturen till intäkterna. Enligt Nurminen har förbundet påverkats av den försämrade globala ekonomin.

Omorganiseringen innebär att personalen i större utsträckning ska kunna jobba med arbetsuppgifter som stöder förbundets strategi. Dessutom förväntas förändringarna leda till förbättrad ekonomisk effektivitet.

Läs också