Hoppa till huvudinnehåll

Alfred Backa använde hjärtat

Alfred Backa underhåller älde vid Seniorpunkten i Korsholm
Alfred Backa underhöll älde vid Seniorpunkten i Korsholm Alfred Backa underhåller älde vid Seniorpunkten i Korsholm Bild: Yle/ Malin Hulkki alfred backa

Komikern Alfred Backa gladde på torsdag äldre på Seniorpunkten i Korsholm. Han gjorde det som ett led i Yles kampanj Använd Hjärtat som strävar efter att motarbeta ensamhet bland äldre och få unga och äldre att mötas.

Alfred Backa underhåller älde vid Seniorpunkten i Korsholm
Alfred Backa Alfred Backa underhåller älde vid Seniorpunkten i Korsholm Bild: Yle/ Malin Hulkki alfred backa

- Det var väldigt känslosamt i dag. Jag tänkte på det här med att använda hjärtat och då tänkte jag att jag skall ta någonting ur mitt eget hjärta också och inte bara vara rolig utan också försöka hitta någon känsla, säger Backa.

Om kampanjen Använd hjärtat

Använd Hjärtat

Alfred Backa uppträdde med både roliga och fyndiga sånger om vår tid och allt det elände vi tampas med just nu men också med mera finstämd musik om sorg.

Seniorpunkten i Korsholm
Seniorpunkten i Korsholm Seniorpunkten i Korsholm Bild: Yle/ Malin Hulkki seniorpunkten

- Jag avslutade med en sorlig sång, och man får egentligen inte göra så som komiker för då förstör man ju på något sätt glädjen man har skapat. Men jag tror att det kan vara bra också. Lika bra som man kan sluta med det roligaste kan man sluta med det sorligaste, säger Backa.

Välgörenhet gläder

Alfred Backa som jobbar med radioprogrammet Nittonhundranånting på radio Vega vid sidan om sina uppträdanden tyckte att det var givande att kunna glädja seniorerna i Korsholm. Det var andra gången han uppträdde på Seniorpunkten och att kunna ägna sig åt lite välgörenhet gläder alla tyckte han.

- Det glädjer mig också. Det här är en ganska enkel sak att göra och det är lite välgörenhet i det också. De gångerna känns det bäst egentligen, säger Backa.

Seniorpunkten viktig för många

Seniorpunkten var mer eller mindre full den här torsdagen. Förutom Alfred Backa bjöds det också på julmusik och allsång. Seniorpunkten spelar utan tvekan en viktig roll i många äldres liv.

- Seniorpunkten i Smedsby är toppen bra. Det finns aktiviteter här och det är en samlingspunkt, säger Olle Fransholm som själv besöker Seniorpunkten minst en gång i veckan.

- Jag går på ett som annat här på Seniorpunkten. Då man blir äldre är det bra att ha någonting att gå till där det finns folk då man är ensam, säger Marianne Vestergård

Och Alfred Backas uppträdande var utan tvekan uppskattat. Både skratten och applåderna ljöd i Seniorpunktens festsal.

- Han var trevlig. Det var nog så bra. En riktigt bra dag, säger Inga-Britt som hade sökt sig till Seniorpunkten för att få höra musik och träffa folk.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten