Hoppa till huvudinnehåll

Konkurs kan påverka skolskjutsar i Västnyland

Skoltaxiservicen upprör föräldrar och barn
Konkursboet försöker få någon annan att ta över verksamheten. Skoltaxiservicen upprör föräldrar och barn Bild: Yle skoltaxichaufför

Transportbolaget Laajasalon Liikenne har försatts i konkurs. Bolaget har hand om en del av skolskjutsarna i Raseborg och Sjundeå.

Egentliga Finlands tingsrätt försatte bolaget i konkurs i går (3.12) på begäran av Skatteförvaltningen. Orsaken är obetalda skulder.

Laajasalon Liikenne hade själv ansökt om företagssanering, men tingsrätten avslog ansökan.

Samtliga 12 anställda har sagts upp inom 14 dagar.

Det innebär att skolskjutsarna fortsätter som normalt i till och med onsdag 17.12, uppger konkursförvaltaren Lassi Nyyssönen vid advokatbyrån Ylikraka.

Konkursförvaltaren beslutar om Laajasalon Liikenne kan fortsätta sin verksamhet efter det. Nyyssönen säger att man i första hand försöker se om det går att sälja verksamheten till en annan trafikidkare och att de anställda skulle kunna fortsätta sina jobb i det nya bolaget.

Trafik i Raseborg, Sjundeå och Lojo

Laajasalon Liikenne har hand om 6 av 32 skolskjutsrutter i Raseborg. I Sjundeå har bolaget hand om 4 av 9 skolskjutsrutter. Laajasalon Liikenne sköter också servicetrafik i Lojo.

Raseborgs bildningsdirektör Robert Nyman säger att han i det här skedet inte kan säga hur det blir med skolskjutsarna, men han hoppas kunna ge mera information nästa vecka (vecka 50).

Då Laajasalon Liikenne tog över skolskjutsarna i Snappertuna var det till en början problem med skjutsarna. Läs mera här:

Problemen med skolskjutsarna inte lösta
Missförstånd om skolskjutsarna
Lösning om skolskjutsarna
Inget problem i Sjundeå med Laajasalon Liikenne
Laajasalon Liikenne förlorade sitt trafiktillstånd - missförstånd

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland