Hoppa till huvudinnehåll

Slutplädering i äggrättegången

Den åtalade med sin försvarare Kenneth Peth. I bakgrunden domaren Daniel Allén.
Den åtalade med sin försvarare Kenneth Peth. I bakgrunden domaren Daniel Allén. Den åtalade med sin försvarare Kenneth Peth. I bakgrunden domaren Daniel Allén. Bild: Yle/Marcus Lillkvist. äggrättegången

I dag hålls slutpläderingar i den mycket omtalade äggrättegången. En äggsamlare från Närpes står åtalad för naturskyddsbrott, det största i i Finlands historia.

Hemma hos sig hade han 8 000 ägg när tullen gjorde en husrannsakan 2011. Åklagaren kräver ett och ett halvt års fängelsestraff, har ersättningskrav på drygt 600 000 euro och vill att äggsamlingen ska ska tillfalla staten.

Live från rättssalen

Info: Här fanns tidigare en liveblogg. Den är numera borttagen.

(12.6.2014)

Läs också