Hoppa till huvudinnehåll

Finlandia Open samlade bordtennistalangerna

Kisakallio nära Lojo stod värd för årets Finlandia Open i bordtennis där unga hungriga talanger var ute efter ranking-poäng. Den klarast lysande finländska stjärnan var Benedek "Pentti" Olah.

Prispotten i Finlandia Open är inte stor utan det är tävlingsformatet som lockar deltagare till Finlandia Open.

I turneringen garanteras spelarna minst fem matcher i motsats till många andra evanemang där du kan bli utslagen efter bara två matcher. Dessutom finns ranking-poäng på spel. Poäng som kan föra ungdomarna ett eller flera steg uppåt på vägen till större turneringar.

I Kisakallio finns 34 nationer representerade och över 200 deltagare tävlar i de olika klasserna. Benedek Olah som länge drömt om att vinna turneringen mötte i semifinalskedet Iranskt motstånd i form och skepnad av Afshin Noroozi. Iraniern visade sig för tuff men Olah hade ändå chansen till tredje platsen kvar.

- Jag siktar på att få spela i Bundesligan i Tyskland i framtiden, ordade Hollandsproffset. Jag har tidigare spelat på den nästhögsta nivån i Tyskland men nu börjar tiden vara mogen att ta steget upp. Tyskland har den bästa serien och de bästa utvecklingsmöjligheterna för mig i Europa.

Olah har även spelat i Sverige för Spårvägen

Utav de yngre löftena trivdes Mejlans Bollförenings 14-åriga Annika Lundström i hetluften.

- På våren spelade jag en turnering i Polen och där vann jag över Tysklands bästa -98 födda spelare. Hon har en mycket bättre ranking än jag så det var en verkligen fin seger.

Bordtennislandslagets chefstränare Mattias Bergqvist tror med säkerhet att grenen är på uppsving i Finland .

- Vi har unga talanger som med hård träning kan bli hur bra som helst. "Pentti" Olah är redan nu nära den europeiska toppen.

Resultatsidan från Finlandia Open

Läs också