Hoppa till huvudinnehåll

Bra genrep inför Sverige

Oscar Hänninen i VM 2014.
Bild från Tysklandsmatchen. Oscar Hänninen i VM 2014. Bild: Str / Lehtikuva finlands innebandylandslag

Finlands innebandyherrar vann på söndagen över Lettland med 7-1 efter bland annat två mål av Lauri Kapanen. De blåvita går nu mot den första riktiga utmaningen i turneringen, Sverige, med två segrar i ryggen.

Finland-Tyskland 9-2, Finland-Lettland 7-1. Så har innebandyherrarna inlett sitt VM-äventyr och enligt de flesta får det ses som väntade resultat. På tisdag får man se hur bra det finska laget egentligen är då de möter storfavoriterna Sverige i en gruppfinal.

Klara för slutspel

I och med söndagens seger över letterna är Finland nu i princip klara för kvartsfinal.

Matchen var en ensidig tillställning även om letterna stundtals försvrarade sig tappert. Eero Kosonen, för dagen i det finska målet, tvingades endast till nio räddningar och det dröjde ända till den femtionde minuten innan han tvingades kapitulera.

Förutom Kapanen som var effektiv framför mål stod också Rickie Hyvärinen för en riktigt bra match precis som mot Tyskland. Han noterades för 1+1.

Finlands stjärna Mika Kohonen som har blivit vald till världens bästa innebandyspelare fem gånger fick se hela matchen från bänken. Orsaken till det här är naturligtvis att 37-åringen ska vara fräsch i kommande matcher. Trots det skulle han ändå hellre ha spelat.

- Alla spelare vill spela. Det är ändå trevligare än att sitta på bänken med träningsjackan på. Det värsta är att man inte kan vara med och påverka spelet, säger han till Yle Urheilu.

På lördagen vann Sverige över letterna med hela 11-2 och senare på söndagen möter de Tyskland.