Hoppa till huvudinnehåll

Ungdomar löpte amok i södra Stockholm

Ett trettiotal ungdomar drabbade sent på lördagskvällen samman med polis i södra Stockholm.

Oroligheterna började vid en fest i förorten Rågsved, och fortsatte i Rågsveds centrum. Ett gäng maskerade ungdomar dök upp utanför en festlokal och började kasta stenar och molotovcocktails på polisen som var på plats för att hålla ett öga på festen. I Rågsveds centrum sattes ett tiotal bilar i brand.

Strax efter midnatt hade tio personer i 20-årsåldern gripits, uppger polisen. De misstänkts för våldsamt upplopp, försök till grov misshandel och mordbrand. Ingen rapporteras ändå ha fått fysiska skador i upploppet.

Det är oklart varför ungdomarna gick till angrepp, men enligt polisen verkar attackerna vara planerade.

– Molotovcocktails tillverkar man ju inte sådär snabbt, därför verkar det planerat, säger Eva Nilsson, informatör på Stockholmspolisen, till Sveriges Radio.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes