Hoppa till huvudinnehåll

Avskedad stadsdirektör söker toppjobb i Vanda

Olli-Pekka Salminen
Olli-Pekka Salminen avgick som stadsdirektör i Kemijärvi i somras. Olli-Pekka Salminen Bild: YLE / Jorma Korhonen olli-pekka salminen

Jobbet som biträdande stadsdirektör med ansvar för invånarservice i Vanda lockade 15 sökande. Det här blev klart på måndagen när ansökningstiden gick ut.

Bland de sökande märks Heidi Nygren (Gröna), som nu har posten och Sannfinländarnas gruppordförande i Vandafullmäktige Jaakko Niinistö. Skandalomsusade före detta stadsdirektören i Kemijärvi, Olli-Pekka Salminen har också sökt jobbet.

Salminens tid som stadsdirektör mellan åren 2010 och 2014 har beskrivits som färggrann. Han använde stadens kreditkort felaktigt och varnades för sitt alkoholbruk. I juni sades hans arbetskontrakt med Kemijärvi upp.

Den som väljs till tjänsten kommer bland annat att ha ansvar för invånardemokratin, utvecklingen av jämlikheten och beredande av mångkulturella frågor.

Kravet är en högre högskoleexamen, ledarskapserfarenhet, en god finska och en tillfredställande svenska (skriftlig och muntlig).

Den nya biträdande stadsdirektören inleder jobbet den 2 januari 2015.

Här är namnen på alla som sökte tjänsten:

Eklund Sirpa, Esbo
Hietala Timo, Esbo
Johansson Juhani, Björneborg
Kettunen Sara, Lojo
Koivuniemi Päivi, Helsingfors
Lumijärvi Tarja, Helsingfors
Niinistö Jaakko, Vanda
Nygren Heidi, Kervo
Perukangas Michael, Borgå
Romppainen Anu, Perheniemi
Rusinova Galina, Lappträsk
Saari Timo, Esbo
Salminen Olli-Pekka, Rovaniemi
Suutarinen Kari, Träskända
Veltichtchev Vladimir, Vanda

Läs också:

Sannfinländare kan få ansvar för invandrarfrågor i Vanda

Läs också

 • Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

  Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

  Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratar med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

 • Nya demonstrationer i Hongkong- nu kräver hongkongborna allmän rösträtt

  Demonstranterna ber Storbritannien om hjälp

  Tiotusentals hongkongbor trotsade tidigare idag förbudet att demonstrera och gav sig igen ut på gatorna i Hongkong efter några dagars lugn. Demonstranterna samlades först utanför det brittiska konsulatet för att be Storbritannien hjälpa sin forna koloni.

 • Dramapodd: Vem våldtog Liv på skolgården?

  Hela skolan fuckas upp av en våldtäkt efter en fest.

  Efter en blöt fest slocknar Liv och vaknar våldtagen ute på gården. Stämningen i hela skolan trasslas till i jakten på den skyldige och fler hemligheter dyker upp i podden "Det som hände Liv".

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen