Hoppa till huvudinnehåll

Live just nu: Överlever Rodgers en förlust i tv-matchen?

Brendan Rodgers tränar Liverpool.
Liverpools tränare Brendan Rodgers blir allt mer ifrågasatt. Första steget för att tysta kritikerna är tre poäng mot Basel i Yles tv-match på tisdag kväll. Brendan Rodgers tränar Liverpool. Bild: EPA/PeterPowell/AllOverPress epaselect

I våras geniförklarad och snubblande nära att föra sitt lag till ett oväntat ligaguld. Sex månader senare hårt kritiserad samtidigt som medierna redan spekulerar om hans efterträdare. Brendan Rodgers slåss för sin framtid i Liverpool i Yles tv-match på tisdag.

Inför den sista gruppspelsomgången i fotbollens Champions League har ingen så hård press på sig som Liverpools tränare Brendan Rodgers.

I maj snubblade Liverpool på målrakan och fick nöja sig med silver i engelska Premier League, men Rodgers hyllades till skyarna för att ha fört giganten från Anfield tillbaka till fotbollens finrum.

Nu är det annat ljud i skällan. I ligatabellen är laget bara nia efter en höst när spelet knackat betänkligt. Att tränaren i det läget ifrågasätts är inte konstigt, speciellt som Rodgers köpt spelare för 250 miljoner euro sedan han kom till klubben.

Inte heller i Champions League har spelet fungerat och det handlar om vinna eller försvinna när Basel gästar på tisdagskvällen. Liverpool har bland annat förlorat bortamatchen mot Basel med 0-1 och blivit utklassat hemma av Real Madrid. Kritiken mot Rodgers har dessutom tilltagit när han valde att spela med reserver i förlustmatchen borta mot Real.

Tre poäng hemma mot det schweiziska mästarlaget i TV2 är ett måste för att Liverpool ska få spela vidare i mästarligan i vår. Blir det sorti är frågan hur säkert Rodgers sitter på sin post. De engelska medierna skrev i helgen redan om namnen som kan kan komma att ta över och i stora rubriker nämndes såväl André Villas-Boas från Zenit S:t Petersburg och Borussia Dortmunds tränare Jürgen Klopp.

Men som till exempel Alan Pardew i Newcastle och Sam Allardyce i West Ham har bevisat i höst svänger det snabbt i den engelska tränarkarusellen. Blir det sex Liverpoolpoäng i veckan är Rodgers allas favorit på nytt. På söndag hälsar Liverpool på hos rivalen Manchester United, men just nu har Rodgers och hans lag enbart Basel i tankarna.

Liverpool-Basel, tisdag 9.12.
TV2 kl. 21.35, Yle Arenan kl. 21.00.

Matchen refereras i flerljud på svenska av Christoffer Herberts.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport