Hoppa till huvudinnehåll

Det blir en vit* jul i år

Janne Grönroos, Anne Borgström, Fredrika Lindholm och Ted Forsström
Meteorologen Anne Borgström hälsade på Succémorgon. Janne Grönroos, Anne Borgström, Fredrika Lindholm och Ted Forsström Bild: Yle / Camilla Fagerholm anne borgström

Hur är det att jobba som meteorolog? Anne Borgström och Succémorgon diskuterade julvädret, klädmöjligheter för meteorologer och Fredrikas mommo.

Succémorgon gästades av meteorologen Anne Borgström, främst för att Janne Grönroos äntligen ska få utlopp för sin smått oroväckande fascination av knappen som meteorologerna trycker på när de byter väderbild i teven. Fredrika Lindholm och Ted Forsström fick som tur också möjlighet att ställa några frågor.

Bland annat diskuterades klädmöjligheterna framför en greenscreen, arbetsmöjligheterna för meteorologer och hur mycket man får freestajla med symbolerna på väderkartan. (Svar: mycket.)

Anne fick också ta ställning till huruvida Fredrikas mommo ljög när hon kunde titta på ett moln och säga hurudant väder det kommer att bli, och så fick hon också förstås svara på lyssnarnas frågor om vädret som mest kretsade kring julvädret.

*Det blir det inte.

Nyligen publicerat - X3M