Hoppa till huvudinnehåll

Elever bombarderar statsministern med tweetar

Twitter
Skärmdump från statsministerns svar till eleverna. Twitter Bild: YLE/Ida-Maria Björkqvist tweet

Elever från Kalajoki gymnasium har inlett en massiv kampanj för att få statsminister Alexander Stubb (Saml) att hälsa på dem. De har gjort hundra videor som handlar om varför ett besök skulle löna sig.

Nu bombarderar de Stubb med tweetar. Idén till kampanjen kom från skolans irländska lärare, William O´Gorman. De unga började lista hundra goda skäl att besöka Kalajoki. Kampanjen kallas Stubborn4Stubb (envis för Stubb).

Nu är hälften av videorna klara. Den första videon publicerades i måndags, och Stubb svarade genast på Twitter. Han tackade för inbjudan och skrev att han ska fråga sin chef (sitt team) om han får göra ett besök.

- Mahtavaa @Kalajoenlukio! Thanks for the invite. Will ask my boss (i.e. my team). Hope they allow me to visit. Be good, twittrade Stubb.

Eleverna vill inte bara berätta om Kalajoki för statsministern. De vill också tala om för honom att han har inspirerat många av de studerande.

Här kan du följa Kalajoki gymnasiums twitterkonto