Hoppa till huvudinnehåll

Företag i Kristinestad samlas på webben

Företagsregistret i Kristinestad
Företagsregistret i Kristinestad. Företagsregistret i Kristinestad Bild: YLE/Ann-Sofie Långvik företagsregister

Företagarna i Kristinestad finns nu samlade i ett register på webben. Registret, som blev klart förra veckan, ska betjäna företagen att bli mera synliga och lättillgängliga, men också naturligtvis, i första hand, betjäna kunderna som behöver hitta rätt.

- Till exempel om jag är ny här och tänker börja bygga. Då kan man gå in på företagsregistret och söka en flik som heter byggverksamhet. Och så kan man kolla, ja här är en plåtfirma och jag behöver ett plåttak. Här kan man lätt få kontaktuppgifterna, säger näringslivscentralens VD Angelique Irjala.


Näringslivscentralen i Kristinestad upprätthåller företagsregistret. De är måna om att registret ska vara komplett.

Det kan också vara bra att se över kartorna. En del företag har felaktigt placerats till exempel i Grekland eller Frankrike eller i närheten av Kansas City i USA. Därför uppmanar de företagarna i Kristinestad att gå in och titta till sina uppgifter och kontrollera om där finns fel eller om något saknas.

Fylligare företagsbeskrivning

Som kund kanske man också vill veta lite mera om vad företaget egentligen gör. Branschen och företagets namn säger inte alltid allt.

- Om man har något speciellt man vill lyfta fram i sin företagsbeskrivning så kan man meddela det till oss, säger företagsrådgivare Nina Ingves.

Har man en webbsida eller en facebooksida som man vill länka till via företagsregistret går det också bra. En del webbadresser har de redan hittat och länkat till, men inte alla. Det går också bra at få en bild publicerad i registret.

- Ta gärna kontakt till oss så vi får uppgifterna så kompletta som möjligt, säger Angelique Irjala.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten