Hoppa till huvudinnehåll

Jävla regn!

Stig Andersson efter träningspass vid Varppi i Maxmo
Stig Andersson efter träningspass vid Varppi i Maxmo Bild: Yle/Ann-Catrin Virkama mitt triathlon

Vad hade du trott? att du skulle klara utmaningen? i din ålder?

I Larsmo kommer de första regndropparna, stora som ägg och sen bara öser det ner. Jävla regn! Humöret sjunker till botten! En liten djävul viskar i örat... å vad hade du trott då? att du skulle klara utmaningen? i din ålder? Inte en chans att du klarar detta på sex månader! Försöker tona ner de negativa tankarna men lyckas inte. Jag är ju bara realist! Efter ytterligare en regnskur kommer jag genomvåt hem. Ställer undan cykeln och byter om. Vill bara ge upp men ger mig ut på löprundan. Långpasset skall genomföras!

hjälp, varför blev det så här?

Inser att jag inte fixar detta på egen hand. Nu är det dags för proffs! Kicki Häggblom, som ställt upp med kort varsel och blivit min mentala tränare, får ta den första stöten. Vi träffas och jag får verktyg för att hantera stressen och de negativa tankarna. Fokusera på det som går bra i träningen. Det finns alltid moment, stunder när du känner ”flyt”, ta vara på dem! Motgångar, misslyckanden, se dem, ”skrynkla ihop dem” släng dem! Den största utmaningen för mig i den mentala träningen är att slappna av och hålla koll på tankarna. Det kräver uthållighet!

Den andra stöten får Sandra, Anna och Marcus ta när vi träffas på Varppi, i Maxmo skärgård. Sur, tvär och ilsken får de höra hur besvärligt jag har det! Stackars mig! När vi på träffen delar träningserfarenheter märker jag att mina problem inte alls är märkvärdigare eller värre än deras. Nu har jag ”skrynklat” ihop mina misslyckanden för gott. Jag hittar motivationen, det är MITT triathlon. Träningen blir njutbar igen. På löprundan berömmer jag mig själv, mina ben och ser mig själv springa lätt. Jag har lyckligtvis i grunden en optimistisk inställning och det är bara att tåla de tuffa dagarna.

bara jag inte blir sist så!

Jag berättade för Kicki om min rädsla för att komma sist. Skulle jag mot förmodan ta mig igenom tävlingen får jag absolut inte komma sist! Då får jag skämmas! Nu efteråt skäms jag för dessa mina tankar! Det är många förlorare om det bara finns en vinnare, inte sant? Så kan det inte vara! Du kan inte påverka vem som ställer upp i tävlingen men du kan påverka din inställning!

Placering betyder ingenting, det är hur mycket du kämpar, hur mycket bättre du vill bli, hur mycket du tar ut dig, det är det som betyder något. Det är kämparinställningen och att du görditt bästa som räknas. Det är de som ställer upp och gör sitt bästa, som är de verkliga hjältarna!