Hoppa till huvudinnehåll

Wideroos: Vårdreformen kommer - trots att hela Svenskfinland är emot

Ulla-Maj Wideroos (SFP) kandiderar i Vasa valkrets.
Ulla-Maj Wideroos (SFP) kandiderar i Vasa valkrets. Bild: Copyright:Jan Strandstrom vasa valkrets

Hela vårt kommunfält motsätter sig vårdreformen. Men det är bara att göra det bästa av situationen. Det säger riksdagsledamot Ulla-Maj Wideroos (Sfp) i en twitterintervju för Obs debatt. En reform kommer, trots att hela Svenskfinland är emot. Majoriteten bestämmer.

Ulla-Maj Wideroos är medlem i vårdreformens parlamentariska styrgrupp. Reformen har nu efter flera års hopande och roende landat i riksdagen. Wideroos tror att det finns en stark majoritet för reformen, men hon tycker att de ekonomiska beräkningarna måste ses över.

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Enligt Wideroos skall alltså de kommuner som just nu er ut att vinna på reformen inte ännu ropa hej. Hit hör exempelvis Hangö, Raseborg och Helsingfors. Inte heller de som de stora förlorarna, som exempelvis Esbo och Kristinestad kasta yxan i sjön ännu.

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Debatt