Hoppa till huvudinnehåll

Andra företag tar över skolskjutsarna efter Laajasalon Liikenne i Västnyland

Skoltaxiservicen upprör föräldrar och barn
Det blir andra företag som tar hand om skolskjutsarna i Raseborg och Sjundeå då Laajasalon Liikenne går i konkurs. Skoltaxiservicen upprör föräldrar och barn Bild: Yle skoltaxichaufför

Raseborg stad och Sjundeå kommun måste nu ingå avtal om skolskjutsar utan konkurrensutsättning på grund av transportföretaget Laajasalon Liikennes konkurs. På onsdag (17.12) kör Laajasalon Liikenne de sista turerna och efter det är det andra arrangemang som gäller.

I Raseborg har Laajasalon Liikenne hand om 6 av 32 skolskjutsrutter. Upphandlingschef Satu Wigren säger att föräldrar och barn inte behöver vara oroliga.

- Alla skolelever i Raseborg får skjuts.

Wigren konstaterar ändå att det är ett lapptäcke att få alla skjutsar att fungera och att det behövs flera olika företag som sköter transporterna.

De tillfälliga arrangemangen kommer att gälla hela nästa år och först till årsskiftet 2015-2016 görs en ny upphandling.

Inga problem i Sjundeå

I Sjundeå säger å sin sida kansliföreståndare Cilla Ojala att kommunen har ett mycket bra läge.

Det blir ett enda företag som sköter om skolskjutsarna och servicetrafiken under våren. Vilket företag det är vill hon inte ännu säga eftersom de sista namnteckningarna på pappret ännu saknas.

- Det har gått som på Strömsö trots att vi ha skolskjutsar åt många olika håll så som Kyrkslätt och Lojo, säger Ojala.

Sjundeå kommer genast att konkurrensutsätta sina skolskjutsar och de nya avtalen träder ikraft från och med höstterminen 2015.

I Sjundeå har Laajasalon Liikenne haft hand om fyra av nio skolskjutsrutter. En av rutterna körs dessutom som servicetrafik också andra tider på dygnet och på sommaren.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland