Hoppa till huvudinnehåll

Flera gisslantagare gav sig i Belgien

Här ligger Ghent
Här ligger Ghent Bild: Google maps ghent

Tre av de fyra beväpnade männen som tog en gisslan i en bostad i Gent i Belgien har gett sig. Fallet uppges inte vara kopplat till terrorism.

Belgisk polis omringade ett bostadshus i den flamländska staden Gent i nordvästra Belgien på måndag förmiddag lokal tid, efter att fyra beväpnade män hade tagit sig in i en bostad och tagit en person som gisslan.

Polisen omringade byggnaden i flera timmar. De tre misstänkta togs ut av polisen, berättar lokala medier. Det är oklart vad som har hänt med den fjärde misstänkte, och polisinsatsen pågår fortfarande.

Enligt belgiska myndigheter handlar det inte om terrorism.

- Ingenting tyder på att det här är kopplat till terrorism, Islamiska Staten eller det som sker i Sydney, säger åklagaren till nyhetsbyrån AFP.

Det var en person i byggnaden som såg de beväpnade männen gå in. Personen lyckades ta sig ut och sedan ringa polisen, berättar en representant för polisen. Enligt grannarna är personerna i lägenheten knarklangare.

Det belgiska gisslandramat sker samtidigt som en beväpnad extremist håller många personer som gisslan i ett kafé i centrala Sydney.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes