Hoppa till huvudinnehåll

Pellinge kursgård fick hyresgäst

Tiina Reijonen och Annika Weckman är de nya företagarna på Pellinge kursgård.
Tiina Reijonen och Annika Weckman är de nya företagarna på Pellinge kursgård. Tiina Reijonen och Annika Weckman är de nya företagarna på Pellinge kursgård. Bild: Yle/Fredrika Sundén tiina reijonen

Nu är det klart – de nya företagarna på Pellinge kursgård heter Tiina Reijonen och Annika Weckman. De har tänkt satsa på skärgård, natur, hälsa och välfärd.

Borgåborna Tiina Reijonen och Annika Weckman tar över verksamheten på Pellinge kursgård. Hyreskontraktet med Borgå kyrkliga samfällighet undertecknades i tisdags och nycklarna överlåts då renoveringen av kursgården är klar i mitten av januari.

Tillsammans har de två en diger erfarenhet av turism, hotell- och restaurangbranschen samt utbildning. Båda har dessutom jobbat med regionutveckling i Östnyland.

– Vårt fokus ska ligga på skärgården, havet, naturen, hälsa och välfärd, säger Reijonen. De är alla saker som ligger nära våra hjärtan och som inte nämnvärt påverkas av årstiden.

Mer avslöjas senare

Pellinge kursgård saneras
Så här såg det ut på Pellinge kursgård i somras då det var dags för taglagsfest. Pellinge kursgård saneras Bild: Yle/Eivor Lindholm pellinge kursgård
Något mer än så vill de hemlighetsfulla företagarna inte ändå avslöja om den kommande verksamheten på kursgården. Det klarnar i januari efter att de förhandlat med olika samarbetspartner.

– Men vi vill att ortsborna fortsättningsvis ser kursgården som en del av den service som erbjuds på ön, säger Weckman.

Klart är ändå att församlingarna har förkörsrätt vad gäller bokningar av kursgården, och att de upptar ungefär två tredjedelar av årets verksamhetsdagar.

Lätt att planera

Huvudsakligen ska det nya företaget producera måltids- och inkvarteringstjänster bland annat till församlingarnas läger.

– Kommande år är redan ganska bokat och det underlättar vår planering, säger Tiina Reijonen. I den här branschen är det ganska ovanligt att största delen av verksamheten serveras på silverfat.

Hyresavtalet är i kraft fram till den sista januari 2018. Efter det kan företagarna förhandla om en förlängning med Borgå kyrkliga samfällighet.

Läs också