Hoppa till huvudinnehåll

Petra Sundvik solo

läraren Petra Sundvik ger ut egen skiva
Björneborgsläraren Petra Sundvik ger ut egen skiva läraren Petra Sundvik ger ut egen skiva Bild: yle/Nilla Hansson petra sundviks nya skiva det jag ville

Solosjungande björneborgslärare.

Petra Sundvik jobbar som lärare, och sjunger gärna. Nya skivan "Det jag ville" innehåller svenska visor och pop.

Petra Sundvik är lärare vid Björneborgs svenska samskola och sjunger gärna när hon hinner.

Som alldeles ung, i Lappfjärd där hon växte upp, sjöng hon kvartettsång i gruppen Quattro, som gav ut en skiva år 1994. Med gruppen som leddes av Anders Teir fick hon scenvana och lärde sig sjunga fyrstämmigt. Under studietiden vid Åbo Akademis lärarutbildning i Vasa sjöng hon också i studentkören Pedavoces.

Sedan år 2000 har hon varit lärare i Björneborg och där växte också intresset för solosång. Petra Sundvik sjunger jazzstandards, svenska visor och Nora Jones och uppträder när tillfälle erbjuds, främst i Björneborg och Österbotten.

På den nya skivan "Det jag ville" finns 11 låtar. Det är sånger av Lisa Ekdahl, Lisa Nilsson, Sofia Karlsson mfl. men också svenska visklassiker som "Tillägnan" av Monica Dominique och "Kärleksvals" av Ulrik Neumann.

På skivan samarbetar hon med ett flertal proffsmusiker och det är Anders Östrling som står för de flesta arrangemangen av låtarna. Och det hela är mixat och inbandat av Martin Kantola.

Skivan "Det jag ville" har getts ut med stöd av Svenska Kulturfonden i Björneborg.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland