Hoppa till huvudinnehåll

Dom jävlarna ska skjutas

Sju kvinnor på rad.
Stina Ekblad med sin supergrupp. Sju kvinnor på rad. Bild: Andreas Öhman/Naive Fiction dom jävlarna ska skjutas

Det finns en låt av artisten Säkert! som heter Allt som är ditt. I den sjunger hon om en våldtäkt, och att "dom jävlarna ska skjutas". Nu har ett gäng filmmakare startat en Kickstarterinsamling för en serie med samma namn, och vi gissar att den kommer att skapa en hel del debatt.

Hittills finns det bara en beskrivning av vad serien ska handla om, och en trailer, som börjar riktigt obehagligt.Det är en ganska praktfull samling skådisar som knutit sig till projektet, bland andra Stina Ekblad, Cecilia Forss, Hedda Stiernstedt och Nanna Blondell. Hittills har allt arbete gjorts gratis, men med hjälp av pengainsamlingen hoppas de få tillräckligt (200 000 kronor) för att kunna gå vidare.

"Vi måste få folk att se. Stänga gylfen och öppna ögonen. Ni är utvalada. Var och en specifikt."

Så säger Stina, som den före detta advokaten som blivit trött på rättssystemet och därför vill ta lagen egna händer. Hon har samlat ihop en grupp på sex tuffa brudar för att sätta sin plan i verket.

Det är produktionsbolagen EyeWorks och Naive Fiction som står bakom projektet, och Andreas Öhman är den som tagit initiativ till allt medan Anna Wallmark är producent. Det är också Anders som regisserar. Till SVT säger han så här:

– Jag har haft den här idén ett tag. Dels för att jag har läst mycket om olika kvinnor som utsatts för våldsbrott, exempelvis ”Flickan och skulden”. Jag är dessutom ett stort fan av revenge-genren där kvinnor slår tillbaka, som ”Kill Bill”.

Han är trött på att de flesta serier mest visar upp män, och därför vill han göra något där kvinnorna får vara lite bad-ass. Ifall trailern visar seriens rätta jag så är de nog inte så lite bad-ass ...

Jag hoppas de får ihop tillräckligt med pengar, för jag skulle väldigt gärna kolla på Dom jävlarna ska skjutas. Och jag följer gärna med debatten den kommer att skapa. Det här kan bli hur intressant som helst!

Här finns mer information om serien.

Vad tycker du om serien? Ja eller nej? För våldsamt eller på tiden? Bu eller bä?