Hoppa till huvudinnehåll

"En bra hall för Kiilan koulu"

Idrottshallen vid Kiilan koulu i Karis firades med taklagsfest den 18 december 2014.
Idrottshallen vid Kiilan koulu i Karis firades med taklagsfest den 18 december 2014. Idrottshallen vid Kiilan koulu i Karis firades med taklagsfest den 18 december 2014. Bild: Yle/Marica Hildén idrottshallen i kiilan koulu

Raseborgs stads största investering börjar se sitt slut. Kiilan koulus byggnader i Karis är sanerade och nu har det även ordnats taklagsfest för idrottshallen intill skolan.

- Jag är en stolt rektor, sade Antti Jyrkkänen när taklagsfesten inleddes.

Jyrkkänen tyckte att det var en alldeles fantastisk dag när idrottshallen nu nått takhöjd. Han visade ivrigt omkring i idrottshallen.

- Folk brukar säga: Antti, är den inte för liten? Nej, det är den inte, den är alldeles lämplig för oss. Och även öppen för andra som utövar idrott.

Idrottshallen vid Kiilan koulu i Karis firades med taklagsfest den 18 december 2014.
Idrottshallen ska vara färdig till den 1 mars 2015. Idrottshallen vid Kiilan koulu i Karis firades med taklagsfest den 18 december 2014. Bild: Yle/Marica Hildén idrottshall vid kiilan koulu i karis
Rektor Antti Jyrkkänen är mycket nöjd med Kiilan koulus nya idrottshall som firades med taklagsfest den 18 december 2014.
Rektor Antti Jyrkkänen är nöjd med den nya gymnastiksalen. Rektor Antti Jyrkkänen är mycket nöjd med Kiilan koulus nya idrottshall som firades med taklagsfest den 18 december 2014. Bild: Yle/Marica Hildén rektor antti jyrkkänen
Idrottshallen vid Kiilan koulu ska vara färdig i slutet av februari 2015.
Idrottshallen är 848 kvadratmeter. Idrottshallen vid Kiilan koulu ska vara färdig i slutet av februari 2015. Bild: Yle/Marica Hildén idrottshallen i kiilan koulu

Det finns 225 elever i Kiilan koulu som i mars kan börja använda hallen som är 848 kvadratmeter. Där finns gymnastiksal, omklädningsrum och duschar. I en skild byggnad intill hallen finns ett befolkningsskydd för skolan.

Bygget kostar drygt två miljoner euro. Den totala kostnaden är 6,2 miljoner euro för hallen och saneringen av skolorna.

Fastighetschef Catharina Lindström berättar att det här är den största investeringen för Raseborgs stad sedan staden grundades. Arbetet håller tidtabellen och budgeten hålls också.

Artikeln har rättats. Rektor Antti Jyrkkänen ringde och vi pratade om att gymnastiksalen också kan användas av andra än eleverna. Det blev ett missförstånd mellan redaktören och rektorn vid intervjun.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland