Hoppa till huvudinnehåll

Finland långt från toppen - Sverige tappar

Finlands herrlandslag i fotboll tränar.
Finlands senaste seger är från september då landslaget vann över Färöarna på bortaplan. Finlands herrlandslag i fotboll tränar. Bild: EPA/GeoffCaddick/AllOverPress huuhkajat

Finland ligger lägst av de nordiska länderna i FIFA:s världsranking som publicerades idag. Sverige ligger rekordlångt nere i rankingen.

Finland innehar en sjuttionde placering, vilket är den samma som i november i år. Finlands bästa placering är från 2007 då Finland under Roy Hodgsons styre nosade på en placering bland de trettio högst rankade fotbollsländerna.

Det svenska fotbollsförbundet firar 110-årsjubileum idag. Firandet äger rum i en situation där det svenska herrfotbollslandslaget ligger lägre ner i rankingen än någonsin tidigare. Förbundskapten Erik Hamréns svenska landslag ligger på en blygsam 44:e placering. Det är ett pinnhål lägre än i rankingen i november. Sverige har fallit 18 placeringar i rankingen i år.

Lars Lagerbäcks Island har bland annat tack vare goda insatser i EM-kvalet krupit upp till en 33:e placering. Bland de nordiska länderna är det ändå Danmark som rankats högst. De rödvita ligger på trettionde plats.

Världsmästaren Tyskland ligger etta i rankingen, medan Argentina ligger tvåa och den tredje placeringen innehas av Colombia.

FIFA:s världsranking i fotboll

1 Tyskland
2 Argentina
3 Colombia
4 Belgien
5 Holland
6 Brasilien
7 Portugal
8 Frankrike
9 Spanien
10 Uruguay
11 Italien
12 Schweiz
13 England
14 Chile
15 Rumänien
16 Costa Rica
17 Tjeckien
18 Algeriet
19 Kroatien
20 Mexiko

30 Danmark
33 Island
44 Sverige
67 Norge
70 Finland

Hela rankinglistan hittas här

Läs också

Nyligen publicerat - Sport