Hoppa till huvudinnehåll

Alina Devecerski och Linnea Henriksson till STK

Alina Devecerski och Linnea Henriksson
Alina Devecerski och Linnea Henriksson Alina Devecerski och Linnea Henriksson Bild: Eva Edsjö och Live Nation svenska talande klubben stk i åbo

Säsongsstarten av Svenska Talande Klubben bjuder på mäkta girlpower. Två av de hetaste kvinnliga artisterna i Sverige reser över Östersjön för att förgylla vår januarivardag. Denna gång i Åbo.

Det är över åtta år sedan STK senast gjort ett stopp i Åbo, så det var på tiden att göra det nu. Vi är taggade och ser fram emot att åka till Finlands äldsta stad och rigga upp på Klubi fredagen den 30 januari.

Kvällen kommer att bli fantastisk med två av Sveriges hetaste artister, Alina Devecerski och Linnea Henriksson.

Alina Devecerski

Alina Devecerski gjorde sitt genombrott 2012 med singeln Flytta på dig och är ett av de häftigaste namnen inom electropop i Sverige just nu. Alina har också skrivit musik åt andra artister. Den senaste singeln Armé kommer från minialbumet Gnista + Gas, som är punkigare än hennes tidigare material. Förutom musiken så har Alina också jobbat som ambassadör för kampanjen Sisters for education vars syfte är att ge grundläggande utbildning till flickor i Senegal.Linnea Henriksson

Linnea Henriksson har under två år släppt två album Till mina älskade och älskare 2012 och Du söker bråk, jag kräver dans i februari 2014. Debutalbumet och turnén som följde gav henne priset årets artist 2012 på P3 guld galan och en första plats på Spotify listan. Nu klättrar det senaste albumet på listorna. Linnea gör hjärtbruten pop i 80-tals anda och är känd för sin mjuka klara röst och spralliga scenshow.
Denna kväll vill ni inte missa!

Klubben strömmas live på x3m.yle.fi. Programvärdar är Ted Forsström och Janne Grönroos från Succémorgon.

Svenska Talande Klubben 30.1.2015 på Klubi i Åbo. Biljetter kan köpas på Tiketti för 9,50 euro. Dörrarna öppnas klockan 21. Klubben har en åldersgräns på 18 år.

Observera att tjejerna reser till Helsingfors från Åbo och gör en spelning på Korjaamo 31.1.