Hoppa till huvudinnehåll

Långkörare föll ut och två utmanare kom in.

Heartbeat Band från Vasa gick in på Vegatoppen. Bild: YLE heartbeat band

Det blev en viss rotation på Vegatoppen under veckan. Lyssnarna tyckte nu att det var dags att ta farväl av Himlen är oskyldigt blå med Sara Zacharias.

Hela 10 veckor fanns den med på listan. Däremot blev det ett väldigt kort besök för Amanda Jenssen som hann bara vara med en enda vecka. In på listan kom istället Heartbeat Band från Vasa som är ett av de bästa livebanden i svenskfinland just nu.

Den andra nya låten på listan är alltid lika populära Laleh och en ny version av Abbas Chiquitita. I övrigt var listan mer eller mindre intakt med Nina Lassander och Frida Andersson fortfarande på första plats.

Men det kommer att blli en hård kamp de kommande veckorna. Som nya utmanare finns First Aid Kit, KAJ, Avicii och irländska The Script. Nu har ni tid fram till torsdagen den 8 januari att rösta på låtarna.

Lyssna på låtarna på Vegatoppens webbplats.

  • Silltraditionsmuseet Dikseli, Röölä

    Allt du någonsin velat veta om sill!

    Nu smakar det med sill! Rööläs sillfabrik höll hela det finska folket vid sill i flera årtionden – den imponerande sillfisketraditionen är nu förevigad i Finlands enda sillmuseum.

  • Märkets fyr, Hammarland

    Fyren på riksgränsen.

    Bada bastu i Finland och ta ett dopp i Sverige – utan passkontroll! Den kulturhistoriskt värdefulla fyren står på en kobbe där riksgränsen går tvärs över.