Hoppa till huvudinnehåll

Radio Itä-Uusimaa sände för sista gången

Julgubben och Borgås stadsdirektör Jukka-Pekka Ujula hörde till dem som gästade studion då Radio Itä-Uusimaa körde ut sin sista sändning någonsin. Efter årsskiftet kommer de finskspråkiga sändningarna från Helsingfors.

Det är ingen begravningsstämning som råder då Outi Pukkila och Anne Helenius bänkar sig i Borgåstudion för sista gången halv sju den här fredagsmorgonen. En massa skratt hörs både i och utanför etern.

Sändningen börjar som vanligt med en diskussion om dagens aktuella samtalsämnen och nyheter.

– Vi gör helt samma sak som alla andra morgnar, med nyheter och allt, säger programvärden Outi Pukkila. Kanske har vi försökt vara lite roligare, och föra in lite mer skratt i sändningen.

Sorgearbetet gjort

Borgås stadsdirektör Jukka-Pekka Ujula och julgubben med hjälpreda från Lovisa gästar studion.

Flera gäster som vill säga adjö till Radio Itä-Uusimaa, däribland Matti Nuutti (SDP) som är ordförande för stadsstyrelsen i Borgå samt före detta reportrar, dyker också spontant upp på redaktionen under morgonen.

– Vi har hållit på med vårt sorgearbete i nästan två månader, sedan samarbetsförhandlingarna började på Yle, säger Pukkila. Men det är tråkigt eftersom vi ju har våra lyssnare som inte får service på samma sätt som de har fått tidigare nu då Helsingforsredaktionen ska sköta också Östnyland. Men det är som det är.

Nya uppgifter

Vad händer då med redaktionen? De flesta går vidare till nya uppgifter, och Pukkila själv är den enda som blir kvar i Borgå.

– Jag ska bli nyhetsredaktör. Det betyder lite teve, mycket radio för Radio Suomi, internet och sociala medier. Jag ska fokusera på Östnyland, och tror jag kommer att tycka om det, säger hon.

Hon har också en hälsning till de trogna lyssnarna.

– Tack för det som har varit, god fortsättning och god jul.

Läs också:
Radio Itä-Uusimaa läggs ner

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland