Hoppa till huvudinnehåll

Tomtar fyllde Karis centrum

Skolelever utklädda till tomtar firar julfest i Karis.
Tomtar piggade upp gatubilden i Karis. Skolelever utklädda till tomtar firar julfest i Karis. Bild: Yle/Petra Thilman billnässkola,Raseborg

Katarinaskolan i Karis och Billnäs skola valde i år att inte fira traditionell julfest. Istället gladde eleverna på lördagen (20.12) hela Karis genom att bland annat dansa och sjunga på olika platser i centrum.

Dagen började redan före klockan 9 då eleverna från Billnäs skola gick i parad till Katarinaskolan. Först i paraden gick några män från Billnäs FBK med brinnande facklor i händerna. En häst från Billnäs ridstall följde också med paraden.

Vid Katarinaskolan begav sig sedan en lång parad ut i centrum där man först tillsammans sjöng ett par sånger.


Sedan delade klasserna på sig och spred julglädje bland alla julstressade människor.

Eleverna sammanstrålade sedan på innergården vid Karis FBK:s hus Brankis. Där uppträdde Katarinaskolans skolkör, Sångsnäckan, med några julsånger. Kören stod uppe på Brankis balkong medan de övriga eleverna såg på från gården.

Efter lite julgröt i skolan var skoldagen sedan slut och alla barnen fick börja jullovet.

Läs också