Hoppa till huvudinnehåll

Internationell hotellkedja vill etablera sig i Pyttis

Versö i Pyttis
Hotellet skulle byggas på Versö i Pyttis. (arkivbild) Versö i Pyttis Bild: YLE / Hanna Othman versö

Som bäst pågår förhandlingar med en anonym internationell hotellkedja som skulle vilja bygga ett hotell med spaanläggning i Pyttis. Hotellet skulle vara kedjans första i Finland.

olli nuuttila - kommundirektör i pyttis
Pyttis kommundirektör Olli Nuuttila. olli nuuttila - kommundirektör i pyttis Bild: YLE/Stefan Härus kommundirektören i pyttis
Utvecklingsbolaget Cursor och Pyttis kommun förhandlar med en internationell hotelloperatör som är intresserad av att bygga villor samt ett hotell med spaanläggning på kommunens mark på Versö i Pyttis.

För tillfället går man inte ut med hotelloperatörens namn i offentligheten, men operatören äger flera hotell internationellt. Hotellet i Pyttis skulle vara det första i Finland.

Åt Yle Uutiset säger Pyttis kommundirektör Olli Nuuttila att hotellkedjan är intresserad av Pyttis eftersom kommunen ligger nära Finlands viktigaste flygplats och den ryska gränsen.

Inget är ännu hugget i sten, men Nuuttila är hoppfull.

Om förhandlingarna leder till ett avtal kunde hotellet börja byggas år 2016. Projektet skulle kosta tiotals miljoner euro, och omfatta ungefär 100 hotellrum och en spaanläggning.

Till en början skulle hotelloperatören dessutom bygga mellan 10 och 20 villor vid havet.

Läs mer: Yle Uutiset

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland