Hoppa till huvudinnehåll

Målskytten återvänder till Åland

IFK Mariehamn firar fullträff.
Lagbygget i IFK Mariehamn börjar snart vara klart. IFK Mariehamn firar fullträff. Bild: Yle/Antti Koivukangas ifk mariehamn

Aleksei Kangaskolkka återvänder till IFK Mariehamn efter att parterna kommit överens om ett spelaravtal för säsongen 2015.

Kangaskolkka spelade i IFK säsongerna 2011-2012 och noterades för 16 mål i fotbollsligan under sin genombrottssäsong 2012. Efter genombrottet ville Kangaskolkka pröva vingarna utomlands och efter en halvårssejour hos Jönköping Södra gick flyttlasset till Holland och Heracles där han varit de senaste 1,5 åren.

- Vi är nöjda över att vi lyckats locka Allu tillbaka till IFK och Åland. Han visade ju sin klass under säsongen 2012 och under sina år utomlands har han ju varit i en sparrande miljö som också utvecklat honom, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson.

I Heracles gick inte allting som planerat för Kangaskolkka. Han drogs med skadebekymmer under tiden i Holland och har tvingats för det mesta rehabilitera en komplicerad fotskada.

- Nu är han åter skadefri och vi tror gemensamt att han kan få en riktigt bra nystart hos oss och det är ju en mycket stark anfallskraft för oss i Veikkausliiga-mått mätt.

IFK Mariehamn har nu 18 spelare kontrakterade.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport