Hoppa till huvudinnehåll

Årets bästa spelningar

Redrama
Redrama Bild: Yle / Camilla Fagerholm webbens krönika 2014

Vad har året 2014 fört med sig? I nio krönikor listar webbredaktionen årets favoriter.

Anka: Peter Gabriel

Det är svårt att välja en spelning här, eftersom jag mest upplevt mindre, men ack så mysiga spelningar det här året. Valet står nog mellan Peter Gabriel på Helsingforsarenan, och Robyn & Röyksopp på Flow Festival. Trots att det senare alternativet levererade allt jag älskar (bra musik och bra scenshow) måste jag nog ändå välja den gamla gubben Gabriel. Varför, kan du läsa här. Här under ser du låten In your eyes. Den är inte inspelad i Helsingfors, men det var i princip så där det såg ut, och lät. Jag stordiggar de små dansstegen. Så sött.Muffe: Redrama på STK

Mitt val är kanske lite inåtvärmande eftersom det var X3M som ordnade spelningen. Men fiilisen på Piuggen i Pargas var något alldeles speciellt och Redrama gjorde en väldigt bra spelning. Läs mer om spelningen här.

Catzo: The National på Flow Festival

Matt Berninger ville gärna bli fotad med Webb-Anka.
Anka med Matt (FUSK). Matt Berninger ville gärna bli fotad med Webb-Anka. Bild: YLE / Louise Lindberg matt berninger

Okej, vi ska ändå börja med att säga att jag verkligen älskar The National. När jag kollade min Spotifystatistik för året var de, föga överraskande, det band jag lyssnat allra mest på. Ändå var min förra upplevelse från deras konsert i ishallen inte en fullträff, så därför blev jag sjukt glad över att dom skulle spela igen på Flow i Helsingfors. Jag bänkade mig på gruset intill scenen redan över en timme före de skulle dra igång, och när Matt Berninger väl klev upp på scenen var jag genast såld. Det var en alldeles magisk spelning.
Här kan du läsa om när Anka fick träffa Matt (fusk) och intervjua honom.