Hoppa till huvudinnehåll

Årets bästa tv-serier

Bojack Horseman.
Bojack Horseman var en av våra favoriter i år. Bojack Horseman. Bild: Netflix webbens krönika 2014

Vad har året 2014 fört med sig? I nio krönikor listar webbredaktionen årets favoriter.

Det har visats många fina tv-serier i år, både nya och gamla. Här är våra favoriter.

Anka: Bojack Horseman

Den största upptäckten i år var för min del Homeland (jag vet, var har jag bott? under en sten?) men eftersom den är old news måste jag då säga Netflix tecknade serie Bojack Horseman. Här har jag bloggat om den narcissistiska hästen som jag ändå inte kan låta bli att älska. I början var jag lite kritisk till serien, men efter några avsnitt föll jag pladask. Nu väntar jag ivrigt på säsong två.Muffe: Paradise Hotel och Derek

Den svenska skandaldokusåpan Paradise Hotel har gjort mig helt beroende. Konceptet är enkelt. Lås in snygga unga svenskar i ett hotell, tvinga dem välja partners, ge dem olika uppgifter och låt spriten flöda varje kväll. Vilken cocktail av smaskigheter! Hela säsong fyra går att se på TV 3 Play.Derek är en Netflix-serie om en sympatisk och lite infantil kille, Derek, som bor på ett åldringshem. Han är alltså inte själv en åldring men han “jobbar” där. Och han är världens snällaste och har de finaste funderingarna. Karaktärerna i serien är fantastiska. Serien är rolig och sorglig på en och samma gång.

Au pairit Lontoossa Bild: Yle / Heli Sorjonen au pairit lontoossa

Catzo: Au pairit Lontoossa

Min hemliga last i början av året var Yles egen serie Au pairit Lontoossa. I serien fick vi följa med fyra finska au pairer i London, och det var så galet nostalgiskt. Eftersom jag själv varit au pair fick jag en massa flash backs och kunde sätta mig in i flickornas situation. Det gav en skön självdistans och jag kunde helt enkelt inte sluta titta. Som tur kommer det snart en ny säsong, den här gången filmad i Los Angeles. Läs mer om serien här.