Hoppa till huvudinnehåll

Stela svanar sysselsatte räddningsverket – rådjur räddades ur isen

Två fastfrusna svanar.
Svanar kan stå orörliga en god stund för att spara energi i kylan. (Arkivbild) Två fastfrusna svanar. Bild: Handout svanar

Djur i nöd sysselsatte räddningsverket på måndagsförmiddagen.

I S:t Karins räddades ett rådjur, som hade gått genom isen. Räddningsverket lyckades fiska upp rådjuret ur vattnet. Djuret klarade sig helskinnat ur äventyret.

Brandkåren ryckte också ut till Våno färjfäste i Pargas under samma förmiddag. Meningen var att rädda fastfrusna svanar.

Det visade sig ändå att det inte gick någon nöd på svanarna. Enligt räddningsverket är liknande utryckningar vanliga då vädret blir kallt.

Det lönar sig alltså att följa med svanarna en stund och kolla hur de mår innan man ringer, meddelar räddningsverket. Svanar kan stå orörliga en längre tid utan att något är fel.

  • JYP-fostrade backar skrev kontrakt med NHL-lag

    Honka återvänder till Dallas, Niku fortsätter i Winnipeg.

    De JYP-fostrade backarna Julius Honka och Sami Niku har var för sig skrivit under NHL-kontrakt. Honka återvänder till Dallas Stars medan Niku fortsätter i Winnipeg Jets.

  • Våldsamma protester mot coronarestriktioner i Italien - uppdämd social oro skakar alla stora städer

    Unga lider särskilt hårt då ekonomin drabbas av corona.

    Protester mot nya coronarestriktioner skakar alla större städer i Italien. Från Turin i norr till Neapel i söder har ilskna, frustrerade och coronatrötta italienare gått ut på gatorna för att protester. Det har förekommit skadegörelse och våldshandlingar samt spekulationer om att maffian, högerextremister och fotbollshuliganer ligger bakom protesterna. Men faktum är att det handlar om en uppdämd social oro som nu får utlopp.

Läs också