Hoppa till huvudinnehåll

Foton och humor i månadens bloggar

Sandra Vaihela står och håller om sin gravidmage. Andreas Höglund sitter vid ett bord med en kaffe framför sig.
Snygga foton och humor representerar månadens bloggar. Sandra Vaihela står och håller om sin gravidmage. Andreas Höglund sitter vid ett bord med en kaffe framför sig. Bild: Sandra Vaihela / Andreas Höglund månadens blogg

Varje vecka väljer facebookgruppen Finlandssvenska bloggare ut veckans blogg. I december resulterade det i två olika bloggar - en med inriktning humor och vardag, och en med fotografering och bebistankar.

Bloggarna som fick äran att lyftas upp i decembermånad är Andreas Höglunds blogg som du hittar här, och Sandra Vaihelas blogg Drömmar, tankar och fotografier. Vi kontaktade dem och bad dem svara på några frågor.

Veckans blogg vecka 49

Andreas Höglund sitter i ett kafé med en kaffe framför sig.
Andreas Höglund sitter i ett kafé med en kaffe framför sig. Bild: Andreas Höglund andreas höglund

Andreas Höglund studerar i Helsingfors och skriver om allt mellan himmel och jord, på ett humoristiskt sätt.

Beskriv din blogg med tre meningar!

- Väldigt humorbaserad.
- Oberäknelig, för man kan inte riktigt vänta sig vad som kommer följande dag.
- Tänja gränser? Jag kan skriva om allt från sex till psykisk ohälsa och så det kan komma saker som de flesta skulle undvika att skriva om.

Om du skulle skriva en bok, vad skulle den handla om och vilken vore dess titel?

- Haha, oj om jag skulle skriva en bok skulle det helt klart handla om humor! Jag gillar att bjuda på mig själv, och uppskattar då andra gör det, och jag läste här om dagen "40 fel en man gör fel i sängen" ... Så kanske jag ska skriva en motsvarande bok men för kvinnor, skulle vara ganska roligt! En lämplig rubrik kunde vara: Kvinnor har inte alltid rätt.

Vad vill du bli när du blir stor, och varför vill du bli just det?

- Nu har jag siktet inställt på att bli socialarbetare, för jag har alltid varit intresserad av att hjälpa mänskor på något sätt. Förut ville jag bli lärare, men det är så svårt att få jobb så jag valde ett annat yrke, och jag tror att jag gjorde ett bra val. Jag tror att jag som socialarbetare kan jag hjälpa människor som faktiskt behöver det, och det är annars ett kvinnodominerande yrke så det är kanske bra att även män kan tänka sig att hjälpa till. Det finns sociala problem här i Finland, och det känns verkligen bra att veta att man kanske i framtiden kan hjälpa folk till en bättre livssituation.

Veckans blogg vecka 50

Sandra Vaihela står och håller om sin gravidmage.
Sandra Vaihela står och håller om sin gravidmage. Bild: Sandra Vaihela 2014 sandra vaihela

Sandra Vaihela bor i Tenala och är en mästare på att fotografera. Hon bloggar bland annat om sin graviditet, om drömmar, tankar, inredning och bakning. Sandras blogg är mycket öppen och ödmjuk - fylld av ljuvliga fotografier.

Beskriv det perfekta blogginlägget!

- Det perfekta blogginlägget ... Hmm, svårt. Det finns ju så mycket man kan blogga om. Det perfekta inlägget är nog ett som inspirerar både mig själv som skribent och den som läser, samt får både nya och gamla läsare att vilja komma tillbaka.

Vad fotograferar du helst?

- Just nu fotograferar jag helst min egen växande babybula som plötsligt börjar vara väldigt synlig, det kommer att vara roligt att titta på sen när vår baby är här. Det andra jag fotar mycket just nu är inredningsbilder hemifrån. Som jag skrev i ett inlägg ganska nyligen så lever jag redan i vårtid trots att året inte har bytt än så antagligen kommer det att komma många vår-inspirerade inredningsbilder på bloggen i framtiden.

Om du skulle skriva en bok, vad skulle den handla om och vilken vore dess titel?

- Jag har ända sen jag var liten tänkt skriva en bok, men vad den skulle handla om är en annan sak. Det finns ju så mycket att berätta om! Jag minns att jag en gång som ungefär 10 år gammal började skriva på en bok som hette "Leona, landet långt borta" som jag nu har märkt att var kusligt lik Narnia. Det lustiga är att jag då ännu inte hade läst böckerna om Narnia, så vem vet, kanske det blir en fantasyförfattare av mig nån gång?

P.S. På grund av julstress valdes bara två bloggar ut denna månad.

Det här är ett samarbete med Facebookgruppen Finlandssvenska bloggare.

Nyligen publicerat - X3M