Hoppa till huvudinnehåll

Hotellbeslut brådskar på västra åstranden i Borgå

(arkivbild) hartela

Tiden rinner iväg för ett hotell på västra åstranden i Borgå.

Borgå stads biträdande stadsdirektör Fredrick von Schoultz säger att byggbolaget Hartela har en option på att bygga ett hotell nära Konstfabriken. Den optionen går ut under 2015 så Hartela jobbar för fulla muggar på att få igång ett hotellprojekt där.

- Borgå stad kan vara med ifall planen för den aktuella tomten måste ses över, annars är projektet helt i Hartelas händer så länge de har option för det.

Fredrick von Schoultz konstaterar att Event Factory, som svarar för försäljningen och uthyrningen av Konstfabriken, anser att verksamheten blir lidande av att det inte finns tillräckligt med hotellkapacitet. Ett hotell skulle verkligen främja deras och Konstfabrikens verksamhet.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland