Hoppa till huvudinnehåll

Tongåvans insamling för finska stödfamiljer

barn med tomteluva
barn med tomteluva Bild: Copyright (c) Etsabild AB rädda barnen r.f

Många familjer saknar ett stödnätverk, som vanligtvis bildas av släktingar och vänner. Saknar man nätverket kan bli tungt att klara sig på egen hand. Rädda barnen r.f jobbar för att förebygga kriser, bland annat med att förmedla stödfamiljer.

För tillfället väntar mer än tusen barn på en egen stödfamilj. Organisationen Rädda barnen r.f arbetar för att förebygga allvarligare kriser i familjer, som har en jobbigare tid på gång. Det gör de bland annat genom stödfamiljsverksamheten.

Rädda Barnen rf:s stödfamiljer är vanliga frivilliga familjer som kan ge tid, utrymme och stöd åt ett barn under ett eller två veckoslut i månaden. Rädda barnens stödfamiljer besöks av cirka tusen barn varje år.

Stödpersonerna har många olika uppgifter i familjerna: de kan lyssna, vara samarbetspartner, hjälpa till med att sköta och uppfostra barn, en hobbykompis för familjen eller en familjemedlem, handledare och rådgivare.

Vem som helst kan stöda verksamheten med lite pengar. Till exempel med en gåva på 30 euro kan ett barn tillbringa en dag hos sin egen stödfamilj.

Stöd insamlingen

Insamlingstelefon: 0600 0 3325 (20,11 € + ina)

Stöd via textmeddelande: skriv LAPSELLE20 till 16499 (20€/textmeddelande)

Insamlingskonto: FI64 1017 3000 2107 27

Insamlingen pågår hela januari i Tongåvan på fredagar kl 19.30