Hoppa till huvudinnehåll

Makalös vändning av HIFK

HIFK firar mål.
HIFK vände underläge till seger (arkivbild) HIFK firar mål. Bild: Yle/Antti Koivukangas sami blomqvist

HPK såg länge ut att gå mot seger i matchen mot HIFK men HIFK vände ett 0-2-underläge till seger under matchens fem sista minuter.

HIFK har den här säsongen haft som vana att vända underläge till seger men frågan är om inte onsdagens vändning på bortaplan mot HPK var den mest makalösa hittills.

Kevin Lankinen fick fortsatt förtroende mellan HIFK:s stolpar trots att JVM är över och Ville Husso var tillbaka i laget. Hussos kollega i landslaget Juuse Saros vaktade HPK:s mål och han fick se sina lagkamrater göra två mål i den första perioden. Otto Paajanen gjorde 1-0 efter åtta minuter och i den första periodens sista minut gjorde Jyri Niemi 2-0.

Det skulle dröja till den 56:e minuten innan nästa mål såg dagens ljus och då var det HIFK som reducerade genom Teemu Ramstedt. Målet gav IFK ny energi och Yohann Auvitu kunde kvittera bara en och en halv minut efter reduceringen.

Och samme Auvitu blev också matchhjäte då han fullbordade HIFK makalösa vändning med att göra 3-2 när endast 30 sekunder återstod av matchen.

HIFK forstätter som tvåa i tabellen, en poäng efter Kärpät.

Hoppa över Twitterpostning

Chad Rau avgjorde

Blues hade inför dagens match mot SaiPa vunnit tre raka men någon fjärde blev det inte. SaiPas nyförvärv Chad Rau gjorde sitt första mål för klubben då han gjorde 1-0 redan efter tre minuter. I slutet av perioden ökade Janne Tavi på till 2-0.

Blues vaknade i den andra perioden och Stefano Giliati recuderade efter 28 minuter och i den 49:e minuten var det dags för Kai Kantola att stiga fram och kvittera.

SaiPa tog ändå ledningen igen efter 55 minuter då Dave Spina hittade rätt men Blues gav sig inte och Jari Sailio kvitterade bara minuten senare.

Men det var ändå SaiPa och Chad Rau som skulle få sista ordet i matchen. I förlängningen avgjorde Rau och SaiPa fick resa hem till Villmanstrand med två poäng.

Hoppa över Twitterpostning

JYP vinnare igen

Efter två raka förluster fick JYP fira en seger igen och det gjorde man på hemmaplan mot Ilves. Markus Hännikäinen gjorde 1-0 för JYP efter tio minuter men bara fyra minuter senare kvitterade Sami Sandell för Ilves.

27 sekunder in i den andra perioden var skyttekungen Eric Perrin framme och satte 2-1 för JYP men även den här gången skulle Ilves kvittera snabbt. Bara en och en halv minut efter ledningsmålet var Sami Sandell framme igen och kvitterade.

JYP kopplade ändå greppet om matchen i den andra perioden och laget gjorde ytterligare två mål. Efter 49 minuter gav Teemu Rautiainen Ilves hopp igen när han reducerade till 3-4 men efter det satte JYP in en högre växel och laget kunde vinna matchen med 6-3.

Hoppa över Twitterpostning

Hemmaseger för KalPa

KalPa hakar på i toppen efter att laget besegrade Tappara på hemmaplan med 3-1. Janne Keränen gjorde 1-0 för KalPa i den 26:e minuten men Josh Green kvitterade bara tre minuter senare. I den tredje perioden hittade Jussi Timonen och Jukka Voutilainen rätt och därmed kunde KalPa vinna matchen.

Hoppa över Twitterpostning

Kärpät fortsätter i topp

Kärpät fortsätter att toppa tabellen efter onsdagens seger över Pelicans på hemmaplan.

Ivan Huml gjorde 1-0 i den sjunde minuten och i den 14:e minuten ökade Mika Pyörälä på till 2-0. I slutet av den första perioden fick Kärpät spela med fem mot tre och det överläget utnyttjade man. Joonas Donskoi och Ivan Huml spelade fram till Mika Pyörälä som gjorde sitt andra mål för dagen.

Antti Jaatinen reducerade efter 29 minuter men bara minuten senare gjorde Ari Wallin sitt första mål för säsongen när han satte 4-1. I den sista perioden fastställde Patick Davis slutresultatet till 5-1.

Hoppa över Twitterpostning

Seger i förlängning för Ässät

Ässät inledde matchen mot Lukko mycket bra och efter tre minuter fick laget jubla då målsprutan Eero Elo gjorde 1-0. Men Ässäts ledning höll inte speciellt länge då Jesse Virtanen kvitterade när matchuret visade fyra minuter och 29 sekunder.

I den andra perioden tog Lukko ledningen genom Aaron Gagnon men när fem minuter återstod av matchen kvitterade Mika Niemi för Ässät. Förlängning krävdes och där var det Eero Elo som klev fram och avgjorde för Ässät.

Hoppa över Twitterpostning

Resultat:

Blues - SaiPa 3-4 e.fö

HPK - HIFK 2-3

JYP - Ilves 6-3

KalPa - Tappara 3-1

Kärpät - Pelicans 5-1

Lukko - Ässät 2-3 e.fö

Läs också

Nyligen publicerat - Sport