Hoppa till huvudinnehåll

Guldet blev till gips?

Bandyspelaren Jukka Loukkolas fot i gips.
Foten som får Borgås bandyfantaster att hålla andan just nu. Bandyspelaren Jukka Loukkolas fot i gips. Bild: Jukka Loukkola jukka loukkola

Ett stort bakslag har drabbat Akilles trupp i herrarnas bandyliga. Borgålaget har gulddrömmar, men måste nu klara sig utan målspottaren Jukka Loukkola, eftersom han sitter hemma med foten i gips.

Loukkola berättar att han bröt fotleden då han föll olyckligt. Olyckan var framme strax innan en träning skulle börja.

- Jag halkade på isen och tog emot med höger fot. Foten hamnade under mig och jag landade på foten med hela vikten. Jag fick ont i hela foten, så jag gick till röntgen där de gav beskedet. Det är benbrott.

Foten är i gips i åtminstone två veckor, om allt då ser bra ut får Loukkola ett stöd att ha på foten. Stödet gör det möjligt för honom att jobba och träna.

Allt är ännu öppet för när han är i spelskick igen. Själv talar Loukkola om minst två-tre veckors uppehåll från match.

- Jag är optimistisk och jag vill ju vara med i slutspelen, men jag får ta en dag i taget nu. Det är riktigt irriterande att sådant händer just nu. Jag är besviken på mig själv, att sådant ska hända, men sådan är bandyn. Men jag hoppas att jag kan spela igen senast i slutspelen.

Tallberg: "Jag är inte oroad"

Lagledare Peter Tallberg har nyss fått besked om skadan då Yle Östnyland ringer upp. Trots att det handlar om en målspruta av rang, så vägrar lagledaren hänga läpp.

- Det är klart att det är en av landets bästa målgörare som är borta en tid. Vi har inte direkt någon spelare som kan gå in som ersättare, men det finns unga hungriga spelare i truppen som nu får chansen att visa vad de går för. Jag tror inte ännu att det är fråga om någon katastrof, menar Tallberg.

Jukka Loukkola är Borgå Akilles näst bästa målskytt i år, med sina 13 mål så här långt i ligan. I bandyligan ligger han på sjätte plats i målstatistiken.

Vad spelupplägget beträffar menar Tallberg att spelet antagligen ser ganska lika ut som tidigare under säsongen, men någon måste ersätta Loukkola som spelaren som tar emot bollarna högt upp på spelplanen.

Tallberg vägrar ge upp gulddrömmarna bara för att en av landets främsta målskyttar är ur spel.

- Jag är inte orolig, det är långt ännu till de avgörande matcherna och jag är säker på att läget ser annorlunda ut då.

Akilles bandymanskap har sedan tidigare tvingats klara sig utan skadade Matti Vainio, men några skador ger inte orsak att ge upp hoppet och slänga bandyklubban i sjön och gulddrömmarna med den. Tallberg konstaterar att skador är något man helt enkelt måste räkna med då man bygger upp ett lag.

- Man måste ha ett lag med tillräckligt många tillräckligt bra spelare. Det är förstås ett problem om man har för många bra spelare som måste sitta på bänken, men de behövs då skadorna börjar komma. Det har trots allt inte gått en enda säsong helt utan skador, och bredden behövs då oturen är framme, slår Tallberg fast.