Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter via Whatsapp

Flicka ser på sin smarttelefon ute i skogen.
Svenska Yle vill nå vår publik på så många olika sätt som möjligt. Flicka ser på sin smarttelefon ute i skogen. Bild: Unsplash smarttelefoner

Svenska Yle förmedlar nyheter också via Whatsapp.

Enligt en undersökning som Yle har gjort är Whatsapp på andra plats bland de mest populära sociala medierna. Whatsapp är speciellt populärt bland unga användare.

Frekvensen på nyhetsmeddelandena varierar beroende på nyhetsläget, men vi strävar efter att åtminstone skicka ut ett morgonbrev och ett kvällsbrev med den senaste nyhetsuppdateringen varje dag.

Så här gör du för att prenumerera på Svenska Yles nyheter via Whatsapp:

 1. Spara Svenska.yle.fi:s nummer (040-674 20 85) i din mobil.
 2. Skicka ett meddelande till oss med Whatsapp där du skriver till exempel “Hej! Jag vill prenumerera på era nyheter. Hälsningar, Cecilia Wikman”.
 3. Du får våra nyheter i en särskild chattgrupp. Om du svarar på chatten går ditt meddelande inte till alla, det är endast administratorn som ser det.

Ingen annan prenumerant kan se ditt telefonnummer och om du svarar till listan ser endast vi på Yle Nyheter ditt svar. Vi överlåter inte dina kontaktuppgifter till någon annan.

Om du inte vill ha meddelandena efter att ha testat en tid kan du avprenumerera genom att skicka ett meddelande till samma nummer. Vi tar gärna också emot respons om hur nyhetsmeddelandena fungerar. Responsen kan skickas per Whatsappmeddelande eller till justnu@yle.fi.

Vi tar också gärna emot nyhetstips, bilder och video via Whatsapp om du råkar vara på plats när någonting händer.

Svenska Yles innehåll finns också på en massa andra ställen!

Här är några exempel:

Nyhetskollen är en app som kan beställas till mobilen. Den ger dig en översikt över det senaste. Om du beställt pushnotiser på Huvudnyheter uppmärksammas du på allt det viktigaste som hänt, både inrikes och utrikes, nästan dygnet runt. Du hittar Nyhetskollen i din appbutik.

Du kan också beställa pushnotiser på exakt de ämnen du själv väljer och är intresserad av.

Svenska Yle finns som en grupp på Facebook. Där hittar du också Yle Kultur, Yle Vega och Yle Spotlight, samt våra regionala Facebooksidor: Yle Östnyland, Yle Huvudstadsregionen, Yle Västnyland, Yle Åboland och Yle Österbotten. Där kan du även lämna tips på ämnen du tycker vi borde ta upp.

Instagram hittar du våra bilder och instastories på svenskayle.

Följ oss på Twitter@svenska_yle

Hela vårt utbud hittas givetvis också på svenska.yle.fi.

 • Problem med mottagningen?

  Mottagning av Yles innehåll och tjänster

  Har du problem med mottagningen av Yles innehåll och tjänster. Här får du hjälp!

 • Du kan ta del av Yles utbud även utomlands

  Frågor och svar om användningen av Arenan inom EU

  Du kan ta del av vårt utbud på Yle Arenan och svenska.yle.fi även då du befinner dig utomlands. Upphovsrättsavtal begränsar distributionen av vissa innehåll utanför Finland.

 • Yles årtionden

  De viktigaste händelserna från Yles årtionden.

  Mycket har hänt i Yles historia. Här kan du läsa mer om några av de viktigaste händelserna från Yles årtionden.

 • Dataskydd för Yles tjänster

  Dataskydd beaktas i planeringen av Yles tjänster.

  Att skydda integriteten hos de som använder Yles tjänster är viktigt. Yle skyddar personuppgifter enligt gällande föreskrifter och tar dataskydd och datasäkerhet i beaktande när tjänster planeras.

Bolaget

 • Svenska Yle lanserar mästarkurs för finlandssvenska manusförfattare

  Mästerkurs ska ge fler TV-manus på svenska.

  Med hjälp av internationella mentorer i toppklass, individuell konceptutveckling och seminarier hoppas Svenska Yle och Kulturfonden fördjupa kunskapen om manusarbete och höja kompetensen bland finlandssvenska tv-manusförfattare. Projektet går under namnet Serieverkstaden och inleds i höst.

 • OS 2022–2024 och rejält med vintergrenar – Yle säkerställer att alla har tillgång till sportögonblick

  Yle visar både vinter-OS 2022 och sommar-OS 2024.

  Yle har ingått ett betydande sändningsavtal för många intressanta idrottsevenemang och -grenar och säkerställer att bänkidrottarna kan ta del av oförglömliga stunder långt in i framtiden. Utöver OS i Tokyo i år kommer även vinter-OS 2022 och sommar-OS 2024 att visas på Yles kanaler. Dessutom kommer Yle att fram till 2024 sända världscupen i skidsport i Österrike som det internationella skidförbundet FIS arrangerar.

 • Yle har tecknat hyresavtal angående utrymmen i Wasa Station

  En flytt till Wasa Station skulle bli aktuell 2023.

  Yle och byggnadsföretaget YIT har undertecknat ett hyresavtal enligt vilket Yles verksamhet i Vasa flyttar till Wasa Station ifall byggplanerna förverkligas. En flytt till Wasa Station skulle bli aktuell tidigast hösten 2023. Yle äger i dag fastigheten på Abborrvägen i Vasa där bolaget verkar.