Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter via Whatsapp

Flicka ser på sin smarttelefon ute i skogen.
Flicka ser på sin smarttelefon ute i skogen. Bild: Unsplash smarttelefoner

Svenska Yle förmedlar nu nyheter också via Whatsapp.

Enligt en undersökning som Yle har gjort är Whatsapp på andra plats bland de mest populära sociala medierna. Whatsapp är speciellt populärt bland unga användare.

- Genom att erbjuda nyheter också via Whatsapp vill vi komplettera vårt utbud på de sociala medierna. Nyheterna ska komma direkt i din telefon, du ska inte behöva söka upp dem själv, säger Svenska.yle.fi:s redaktionschef Cecilia Wikman.

Frekvensen på nyhetsmeddelandena varierar beroende på nyhetsläget. Vi skickar inte ut meddelande före klockan 7 på morgonen och inte efter klockan 22 på kvällen, om det inte händer något väldigt stort.

Så här gör du för att prenumerera på Svenska Yles nyheter via Whatsapp:

1) Spara Svenska.yle.fi:s nummer (040-674 20 85) i din mobil.
2) Skicka ett meddelande till oss med Whatsapp där du skriver till exempel “Hej! Jag vill prenumerera på era nyheter. Hälsningar, Cecilia Wikman”.
3) Du får våra nyheter i en särskild chattgrupp. Om du svarar på chatten går ditt meddelande inte till alla, det är endast administratorn som ser det.

Ingen annan prenumerant kan se ditt telefonnummer och om du svarar till listan ser endast vi på Yle Nyheter ditt svar. Vi överlåter inte dina kontaktuppgifter till någon annan.

Om du inte vill ha meddelandena efter att ha testat en tid kan du avprenumerera genom att skicka ett meddelande till samma nummer. Vi tar gärna också emot respons om hur nyhetsmeddelandena fungerar. Responsen kan skickas per Whatsappmeddelande eller till justnu@yle.fi

Svenska Yle Nyheter finns också på Facebook, Twitter och Instagram.

 • Problem med mottagningen?

  Mottagning av Yles innehåll och tjänster

  Har du problem med mottagningen av Yles innehåll och tjänster. Här får du hjälp!

 • Du kan ta del av Yles utbud även utomlands

  Frågor och svar om anvädningen av Arenan inom EU

  Du kan ta del av vårt utbud på Yle Arenan och svenska.yle.fi även då du befinner dig utomlands. Upphovsrättsavtal begränsar distributionen av vissa innehåll utanför Finland.

 • Yles årtionden

  De viktigaste händelserna från Yles årtionden.

  Mycket har hänt i Yles historia. Här kan du läsa mer om några av de viktigaste händelserna från Yles årtionden.

Läs också

Frågor och svar

Inga artiklar hittades med den valda bokstaven. Var god välj en annan.

Bolaget